Christel

Heerlijk voor vanavond!

Het aspergeseizoen is gelukkig nog niet afgelopen en dat betekent dat we met volle teugen genieten van deze groente. Zo zijn wij altijd wel voor een aspergesoep te porren. Laatst maakten we deze overheerlijke aspergesoep.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 7 witte asperges, geschild
  • 600 milliliter bouillon
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en gehalveerd
  • 1 gele ui, grof gesneden
  • 50 milliliter slagroom
  • 40 gram roomboter
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • bieslook naar smaak, fijngesneden

Wat moet je doen?

  • Smelt de roomboter in een soeppan op een middelhoog vuur en bak de ui ongeveer 3 minuten.
  • Snijd de houtige onderkant van de asperges af en gooi deze weg. Snijd de asperges in stukken en doe ze in de pan. Bak 2 minuten.
  • Voeg de bouillon, aardappel en laurierblaadjes toe en laat de pan 25 minuten op een laag vuur staan.
  • Vis de laurierblaadjes en een paar aspergestukjes uit de soep en doe de soep in een blender. Wil je een wat dikkere soep? Doe dan niet al het vocht in de blender.
  • Schenk de slagroom erbij en laat de blender draaien tot alles is vermengd. 
  • Voeg de aspergestukjes toe en breng de soep op smaak met wat zout en peper en verse bieslook.

Lees ook: Zo voorkom je dat je fruit bruin wordt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: In Amma’s Kitchen | Beeld: videostill