21 mei 2021
Freek

Er komt een app waarmee je kunt zien hoe vers groente en fruit is

Je kent het wel: je koopt een bakje vers fruit bij de supermarkt, maar voor je het weet staat er schimmel op. Terwijl je nog niet eens op de helft was! Niet leuk en superzonde. Maar er is nu een uitvinding bedacht waarmee dat probleem wellicht voorgoed verleden tijd is.

OneThird

Allemaal dankzij de slimme koppen van OneThird, een bedrijf dat allerlei manieren bedenkt om voedselverspilling tegen te gaan. Dit keer komen ze met een heuse scanner op de proppen. Eentje waarmee je zelf kunt zien hoelang fruit nog goed blijft. Kortom: kun je die aardbeien nog even laten staan, of is het smoothie-tijd? Daarnaast kun je met de scanner in de supermarkt al checken welk bakje druiven het langst goed blijft. Superhandig dus!

Retailers

Maar helaas is de uitvinding nog niet op de markt. Nog even geduld dus. Sowieso wordt de technologie eerst gebruikt door retailers, zodat zij tijdig hun fruit kunnen afprijzen in de winkel. Of kunnen checken welke avocado’s nog lang niet in de schappen hoeven te liggen. Dat ziet de scanner namelijk ook.

Smartphone

Goed nieuws: als het zover is, hoef je geen duur scanapparaat aan te schaffen. De technologie wordt waarschijnlijk gebruikt via je smartphone. Zo heb je je scanner altijd bij de hand en hoef je alleen een app te downloaden. Niks meer, niks minder.

Lees ook: 6 fouten waardoor je groentes en fruit sneller bederven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Santé | Beeld: Anna Shvets via Pexels