Ingrediënten
  • 500 milliliter water
  • 200 gram gedroogde kersen
  • 300 gram volkoren meel voor gebak
  • 100 gram suiker
  • 25 gram bakcacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • Een snufje kaneel
  • 2 grote eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • 50 milliliter magere melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 100 gram pecannoten
Esther Reitsema
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 500 milliliter water
  • 200 gram gedroogde kersen
  • 300 gram volkoren meel voor gebak
  • 100 gram suiker
  • 25 gram bakcacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • Een snufje kaneel
  • 2 grote eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • 50 milliliter magere melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 100 gram pecannoten

Voedzamer dan de meeste muffins!

Muffins zijn altijd lekker, maar deze worden gemaakt van volkorenmeel, wat ze ook nog eens voedzaam maakt. En dat betekent: genieten zonder je schuldig te voelen over overbodige calorieën. We vertellen je hoe je deze heerlijke muffins in een handomdraai op tafel zet!

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook vervolgens wat water, giet dit over de kersen heen en laat het ongeveer 15 minuten staan.
  • Klop in een grote kom bloem, suiker, cacao, bakpoeder, bakpoeder, zout en kaneel.
  • Klop vervolgens in een andere kom eieren, banaan, olie, melk en vanille. Voeg dit toe aan het andere mengsel en roer tot het goed gemixt is. Roer dan de kersen en de pecannoten erdoor.
  • Vet de muffinvormpjes in en verdeel het beslag hierover.
  • Bak de muffins ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven. Controleer of ze klaar zijn door een tandenstoker erin te steken. Komt deze er schoon uit? Yes, dan zijn je chocolade kersenmuffins helemaal ready.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Handig: met deze tips kun je langer van je muffins genieten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels