Ingrediënten
  • GNOCCHI:
  • 500 gram gnocchi
  • 1 bol mozzarella, in reepjes
  • Paar takjes oregano
  • Blokje Pecorino Romano
  • TOMATENSAUS:
  • 200 gram passata
  • 1 blik hele tomaten (400 gram)
  • 1 teentje knoflook, in fijne plakjes
  • Scheut rode wijn
  • Snuf peper
  • Zout & peper
Rowan Hattu
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • GNOCCHI:
  • 500 gram gnocchi
  • 1 bol mozzarella, in reepjes
  • Paar takjes oregano
  • Blokje Pecorino Romano
  • TOMATENSAUS:
  • 200 gram passata
  • 1 blik hele tomaten (400 gram)
  • 1 teentje knoflook, in fijne plakjes
  • Scheut rode wijn
  • Snuf peper
  • Zout & peper

Lekker en supersnel klaar

Vandaag duiken we weer eens de heerlijke Italiaanse keuken in. En wat is er meer Italiaans dan overheerlijke gnocchi? Dit eenpansgerecht bevat gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano, en wordt vast en zeker jouw nieuwe favoriet. 

Zo maak je de gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

  • Pak een ovenbestendige pan en verhit er een flinke scheut olie in.
  • Daarna fruit je er de knoflook in totdat het lichtbruin is.
  • Vervolgens voeg je de passata, de tomaten en de rode wijn toe.
  • Roer dit geheel goed door en dek het dan af.
  • Laat het dan voor dertig minuten op een laag vuur pruttelen.
  • Als je merkt dat de saus binnen deze dertig minuten wat vocht verliest, voeg je er wat water aan toe.
  • Proef het na een half uur en breng het op smaak met wat zout en peper als je dat nodig vindt.
  • Vervolgens verwarm je de oven voor op tweehonderd graden Celsius.
  • Kook dan de gnocchi volgens de verpakking.
  • Is dat gelukt, dan giet je het af en voeg je de gnocchi toe aan de tomatensaus.
  • Roer dan alles voorzichtig door elkaar.
  • Vervolgens zet je de pan in de voorverwarmde oven.
  • Dan rasp je een laagje Pecorino over de hele schaal en doe er nog wat mozzarella en oregano bij.
  • Dek je ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Voor gedurende tien minuten schuif je de ovenschaal in de oven en daarna nog drie minuten onder de grill.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en zet het op tafel.
  • Smullen maar!

Lees ook: 5 dingen waar je op moet letten als je een airfryer koopt

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: iStock