Rowan Hattu

Zo hoef jij geen research meer te doen

Ben jij aan het sparen voor je uitzet, ga je verhuizen of wil je gewoonweg plaats maken voor nieuwe spullen in je keuken? Dan is het handig om goed te weten met welke pannen jij altijd goed zit. Gelukkig hebben wij er een paar voor je uitgepikt zodat jij geen research meer hoeft te doen. Dus ben je benieuwd naar de pannen waar je vrijwel alles in kunt klaarmaken? Lees dan snel verder.

Gietijzeren braadpan

Allereerst is een gietijzeren braadpan een echte must-have in je keuken. De gietijzeren braadpan wordt ook wel de Dutch oven genoemd, wat staat voor een pan waarin je kunt stoven en braden. Maar niet alleen voor stoven en braden is deze pan een geweldige uitvinding, je kunt er namelijk ook popcorn in poffen.

gietijzeren braadpan pannen

Koekenpan

De ouderwetse koekenpan mag natuurlijk ook niet ontbreken in je keuken. Met deze pan kun je immers hartstikke veel soorten eten in bereiden. Van groenten, vlees, vis of eieren, naar pannenkoeken, tortilla’s, spekjes tot het roosteren van pijnboompitten, er is veel mogelijk met deze pan. Wel is het handig om voor een stevige en robuuste variant te gaan die niet té zwaar is.

koekenpan pannen

Sauspannetje

Een sauspannetje is naast de bovenstaande pannen ook een goede toevoeging aan je pannencollectie. Waar wil je anders al je sauzen in bereiden? Wat zo ideaal is aan dit pannetje is dat je er niet alleen maar sauzen in kunt bereiden. Zo kun je er bijvoorbeeld ook eitjes in koken. Handig toch?

sauspannetje pannen

Pastapan

Een goede pastapan mag ook niet ontbreken in je keuken. En hoewel de naam van deze pan eigenlijk al verklapt wat je hiermee kan bereiden, zijn er nog een aantal andere dingen waar jij de pastapan voor kunt gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld ook aardappelen, groenten en gepocheerde eieren in bereiden.

pastapan pannen

Anti-aanbakpan

Als laatste is het een must om een goede anti-aanbakpan in je collectie te hebben. Deze pan bevat namelijk een anti-aanbaklaag wat goed van pas kan komen bij het bakken van een omelet of een tortilla. Al met al is deze pan een prima oplossing als jij eten wilt bereiden met dat heerlijke crispy randje.

anti-aanbaklaag pannen

Lees ook: Begin je jaar goed met drie nieuwe drankjes van Starbucks

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: iStock