Rowan Hattu

Erg belangrijk!

Met de hoge gasprijzen snappen we dat je wel wat geld wil besparen. Een airfryer kan daarvoor een oplossing zijn. Maar voordat je dit handige apparaat aanschaft, is het wel verstandig dat je rekening houdt met bepaalde dingen.

Airfryer

Als jij een airfryer wil aanschaffen, dan moet je een rekening houden met een aantal dingen. Zo moet je bijvoorbeeld letten op het laadvermogen, de inhoud, de prijs (natuurlijk), het vermogen en het uiterlijk (ook niet geheel onbelangrijk).

Laadvermogen

Allereerst is het belangrijk om goed te kijken wat het laadvermogen is van de airfryer. Het laadvermogen is namelijk belangrijker dan de inhoud zelf, omdat dit écht laat zien hoeveel snacks er in de airfryer passen. Het laadvermogen wordt altijd weergegeven in kilogram en laat zien hoeveel kilo je tegelijk in de airfryer kunt klaarmaken.

Inhoud

Dan de inhoud. Misschien iets minder belangrijk dan het laadvermogen, maar zeker niet nutteloos. De inhoud wordt namelijk altijd weergegeven in liters, zodat jij een goed beeld krijgt van de grootte van de airfryer. Wil jij dus voor een wat kleiner exemplaar gaan, dan is het belangrijk om naar de inhoud van de airfryer te kijken. Maar stel, je wilt een airfryer met meer liters, dan moet je er wel rekening mee houden dat dat niet meteen betekent dat je er meer in kan bakken. Dan moet je kijken naar het laadvermogen.

Prijs

Er zijn natuurlijk veel verschillende airfryers op de markt. De een is wat duurder, de ander is spotgoedkoop. Maar waar moet je eigenlijk voor kiezen? Dat heeft allemaal te maken met jouw eigen eisen en wensen. Stel, je wilt hem alleen gebruiken voor patat en snacks – zodat jij je frituurpan naar de stort kan brengen – dan is een goedkopere variant geschikt voor jou. Maar wil je er van alles in klaarmaken, dan zou je moeten overwegen om toch voor een wat duurder exemplaar te gaan.

Vermogen

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het vermogen van een airfryer. Met al deze hoge energieprijzen, wil je natuurlijk niet dat de rekening omhoogvliegt door een airfryer. Het is natuurlijk logisch dat een grotere airfryer wat meer energie verbruikt als een kleinere variant. Ben je nou aan het twijfelen tussen twee airfryers van precies dezelfde maat? Ga dan voor de meest energiezuinige.

Uiterlijk

Oké, misschien is dit niet meteen iets waar je aan denkt bij het kopen van een airfryer, dat snappen we. Maar waarschijnlijk ga je de airfryer vaker gebruiken dan dat je in eerste instantie gaat denken. Dat betekent dat je er dus ook veel vaker tegenaan moet gaan kijken. En met een airfryer die jij eigenlijk helemaal niet mooi vindt, wekt dat misschien toch iets meer irritaties op dan je zou denken. Let bij het kopen van een airfryer dus ook een beetje op het uiterlijk en ga lekker voor een veilige kleur (denk aan zwart of wit).

Lees ook: Zó maak jij binnen 3 minuten jouw koelkast weer schoon

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Margriet | Beeld: iStock