Ingrediënten
  • 2 eetlepels plantaardige olie + 2 eetlepels plantaardige olie voor de kruidenolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 theelepels verse gemberwortel, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 200 gram rode splitlinzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 milliliter gepelde tomaten
  • 2 theelepels rode peper
  • 1 mespuntje gedroogde rode peper
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderblad
redacteur
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels plantaardige olie + 2 eetlepels plantaardige olie voor de kruidenolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 theelepels verse gemberwortel, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 200 gram rode splitlinzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 milliliter gepelde tomaten
  • 2 theelepels rode peper
  • 1 mespuntje gedroogde rode peper
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderblad

Onder het mom ‘lekker en verantwoord’: vegetarische rode linzensoep

Na een paar weken genoten te hebben van marsepein, kerstkransjes en oliebollen, wordt het tijd om weer wat gezonder te gaan eten. Raak nu niet meteen in paniek, je hoeft echt niet de hele dag op een stengel selderij te knagen. Gezond eten kan ook heel erg lekker zijn! Neem bijvoorbeeld deze vegetarische rode linzensoep. Zo lekker, je likt je bord er bijna bij af!

Met deze soep wordt gezond eten een feestje.

Zo maak je het:

Rode linzensoep:

  • Verhit twee eetlepels olie in een grote soeppan en bak de uien hierin tot ze zacht worden.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de komijnpoeder en korianderpoeder toe en laat het mengsel nog een minuut op laag vuur zachtjes bakken.
  • Doe de linzen met de bouillon en de afgegoten tomaten erbij en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn.
  • Pureer de helft van de soep met een staafmixer en giet vervolgens terug in de pan.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout

Kruidenolie:

  • Doe twee eetlepels olie in een klein pannetje en verhit dit.
  • Voeg alle kruiden toe, behalve het korianderblad en bak 10 seconden.
  • Gebruik de koriander om de soep te garneren

Lees ook: Recept: Gordon Ramsay’s broccolisoep met vijf ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: JAN Magazine | Beeld: Videostill