Renée Bootsma

Van droog naar knapperig

Warm, knapperig en vers uit de oven van de bakker: zo eten wij een croissant natuurlijk het liefst. Eenmaal thuis kan je croissantje al wat slapper en droger aanvoelen, en al helemaal wanneer je de croissant een dag laat liggen. Gelukkig hebben wij een aantal tips hoe je het slappe croissantje weer omtovert in een knapperig en warm broodje. 

Oorsprong van de croissant

Je zou misschien denken dat de croissant zijn oorsprong vindt in Frankrijk, maar niets is minder waar. Het heerlijke broodje komt namelijk uit Oostenrijk. Later verspreidde het broodje zich naar Frankrijk, waar het werd omarmd en verfijnd. Inmiddels zijn de croissants ook al langere tijd te vinden in de Nederlandse supermarkten en bakkerijen. Het broodje heeft een verleidelijke geur wanneer het versgebakken is. Dan heb je ook nog eens de boterachtige en luchtige textuur. Wij vinden dit broodje maar moeilijk te weerstaan.

Croissant weer opwarmen

Soms koop je dan ook wel eens teveel van die heerlijke croissants, waardoor er een paar overblijven. Lekker voor de volgende dag, is onze insteek. Tot we het croissantje willen opeten en merken dat ie toch ietwat droog en slapper is. Gelukkig maak je het broodje zo weer als vanouds: warm, knapperig en lekker luchtig.

In de oven of airfryer

Even voor 4-5 minuten in de oven op 180°C bakken, en je croissantje is vanouds. Ook in de airfryer kun je je croissantje weer omtoveren tot wat-ie eerst was. Verwarm je airfryer voor op 180°C en leg de croissants in het mandje. Bak ze in 2-3 minuten af en ta-da, klaar is Kees! Je bereikt hetzelfde effect als in een oven, maar dan nét wat sneller.

Koekenpan

Wist je dat je je croissants ook kunt opwarmen in een koekenpan? Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje roomboter toe. Zodra dat gesmolten is, laat je de croissants 1-2 minuten bakken op laag vuur. Draai ze om en laat ze vervolgens nog 1-2 minuten bakken. Extra lekker met een plakje kaas of een goede laag chocoladepasta ertussen. Bon Appétit!

Lees ook: Recept: heerlijke appel pannenkoekjes

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock