03 januari 2019
redacteur

Veggie-lovers opgelet: McDonald’s komt met vegetarische Happy Meal

In veel fastfoodrestaurants wordt de menukaart nog altijd gedomineerd door vleesgerechten. Het kan voor vegetariërs daarom weleens lastig zijn om iets te vinden wat ze kunnen eten. Bij McDonald’s wordt de keuze voortaan gelukkig een stukje makkelijker. De populaire burgerketen introduceert een nieuwe, vegetarische Happy Meal.

Zou jij ‘m bestellen?

Vega Happy Meal

McDonald’s start vandaag in Engeland met de verkoop van vegetarische maaltijden voor kinderen. Het nieuwe Happy Meal-menu bestaat uit een wrap, gevuld met sla en een groenteschijf van erwten, zongedroogde tomaten, rijst, rode pesto, olijfolie en een beetje suiker. De wrap bevat 209 calorieën, waar de maaltijden met vlees minstens 250 calorieën tellen. Binnenkort komt er ook een pittigere versie van de wrap voor volwassenen.

Meer groente

De vega-wrap is ontwikkeld in samenwerking met de Vegetarian Society. Volgens McDonalds wil een derde van de klanten graag meer groenten eten. Vijf procent van de Engelsen zou deze maand willen starten met een geheel vleesloos dieet. De vegetarische variant van de Happy Meal is nog niet in Nederland geïntroduceerd. In ons land staat sinds een paar jaar wel een vegaburger op de menukaart van McDonald’s. Ook bracht de voedselketen hier onlangs een vega crispy ‘kip’burger uit in twee varianten. Of en wanneer de vegetarische versie van de Happy Meal ook in Nederland verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend.

Lees ook: 7x de lekkerste vegetarische recepten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Unsplash