redacteur
35 min.
2 tot 3 pers.
Ingrediënten
  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel pesto

Deze gevulde pompoen met tomaat en mozzarella zet je in een handomdraai op tafel

Pompoen hoort allang niet meer alleen bij Halloween. De groente is vandaag de dag erg populair in de keuken en wordt in veel verschillende gerechten verwerkt. Soepen, salades, pastagerechten, met pompoen kun je eindeloos variëren. Dit recept voor gevulde pompoen met tomaat en mozzarella is super makkelijk en staat binnen de kortste keren op tafel. 

Serveer het eens met gebakken aardappeltjes en een salade.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitjes en draadjes met een lepel.
  • Smeer de pompoen in met een beetje olie en breng op smaak met een snufje zwarte peper.
  • Leg de twee pompoenhelften in een grote ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.
  • Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de mozzarella in plakjes.
  • Giet een scheutje olie in een pan en fruit daarin de ui met de knoflook. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, pesto en een snufje zout en peper toe. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Haal de pompoen uit de oven en vul deze met de tomatensaus. Verdeel vervolgens de plakjes mozzarella over de pompoen. Zet nog circa 15 minuten in de oven

Tip: serveer de gevulde pompoen eens met parmezaanse kaas en tijm.

Lees ook: Recept: gezonde en snelle vegetarische rode linzensoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill