Ingrediënten
  • 910 gram kipfilet
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 250 gram bloem
  • 6 eieren
  • 345 gram broodkruimels
  • 9 paprika's
  • 720 milliliter marinarasaus
  • 110 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 900 gram mozzarella
Sara Bergsma
1 + 10 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 910 gram kipfilet
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 250 gram bloem
  • 6 eieren
  • 345 gram broodkruimels
  • 9 paprika's
  • 720 milliliter marinarasaus
  • 110 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 900 gram mozzarella

Super makkelijk én lekker!

Voor veel mensen zijn gevulde paprika’s een tijdloze favoriet en wat ons betreft zijn er nooit genoeg varianten op dit gerecht. Sappige, goed gekruide stukjes kip, bedekt met een laagje smaakvolle Parmezaanse kaas: met dit recept til je je doordeweekse maaltijd in een handomdraai naar een hoger niveau!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en neem twee bakplaten. Op de ene bakplaat plaats je een rooster en de andere vet je in met een laagje anti-aanbakspray.
  • Snijd de kip in blokjes. Pak vervolgens een middelgrote kom en doe hierin de kipblokjes, zout, peper, oregano, knoflookpoeder, rozemarijn en uienpoeder. Meng dit goed door zodat de kruiden evenredig verdeeld zijn over de kip.
  • Doe bloem, eieren en broodkruimels in drie verschillende, ondiepe kommen. Haal een paar stukjes kip tegelijk door de bloem, dan door de eieren en vervolgens door de broodkruimels. De kipstukjes leg je vervolgens op het rooster.
  • Als alle kipstukjes bedekt zijn en op het rooster liggen, bak je ze gedurende 25 minuten af totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Snijd de paprika’s doormiddel en ontdoe ze van hun steel en zaden. Leg de paprika’s met de gesneden kant naar boven op de ingevette bakplaat.
  • Neem de helft van de marinara saus en verdeel dit over de paprika’s. Bestrooi vervolgens de helft van de Parmezaanse kaas over de saus.
  • Voeg een paar stukjes kip toe aan elke paprika, schep dan de rest van de marinara saus erover en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Leg op elke paprika ook een paar plakjes mozzarella.
  • Bak gedurende 25 minuten, totdat de kaas gesmolten is en de paprika’s zacht zijn. De gevulde paprika’s zijn het lekkerst als je ze gelijk serveert.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: huisgemaakte fish & chips uit de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock