Hanna Mellema
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 grote eetlepel mosterd
  • 8 lange plakken ontbijtspek

Super makkelijk en ontzettend lekker!

Kipfilet is natuurlijk altijd goed. Maar wil je je kipgerecht naar een hoger niveau tillen? Dan is dit het ideale recept voor jou! In dit recept vullen we de kip namelijk met een mosterd-kaas mengsel, en rollen we ‘m in bacon. Hier ga je ongetwijfeld van smullen! Stroop de (koks)mouwen maar op, dan gaan we snel aan de slag.

Zo maak je de gevulde kip:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes, en doe dit samen met de geraspte kaas en mosterd in een kom. Meng alles goed door.
  • Neem je kipfilet, en snijd een gleuf in de zijkant van de kip. Vul dit met het mosterd-kaas mengsel. Herhaal dit voor elk stuk kip. Rol daarna de kipfilets in 2 plakken bacon. Doe dit niet te strak, maar net strak genoeg om alles bij elkaar te houden. Gebruik eventueel satéprikkers om alles vast te zetten.
  • Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, en zet dit voor 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Serveer met wat aardappeltjes en groente. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gebakken witlof met kip in salie-mosterdsaus

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock