Hanna Mellema
50 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram chorizo
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 5 eieren
  • 250 milliliter slagroom
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Handjevol geraspte kaas
  • Cherrytomaatjes naar smaak

Mamma mia!

Een quiche of hartige taart is het ultieme gerecht om lekker mee te experimenteren. De basis is natuurlijk simpel, maar je kunt er bijna elke vulling in verwerken die je maar wilt! Vandaag maken we een smaakvolle taart, geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Om je vingers bij af te likken!

Zo maak je de hartige taart:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een springvorm van ongeveer 24 centimeter met bakpapier, en vet deze in. Gebruik de plakjes bladerdeeg om de vorm te bedekken. Zorg dat alle naadjes goed dichtgedrukt zijn, zodat de vulling er straks niet uit loopt. Zet aan de kant.
  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de chorizo, courgette en de paprika in blokjes.
  • Bak de ui samen met de knoflook voor 2 tot 3 minuten op medium hoog vuur. Voeg dan de chorizo toe, en bak 2 minuten mee. Als laatste mogen de courgette en paprika erbij. Bak het geheel nog 5 tot 8 minuten.
  • Doe de eieren en de slagroom in een kom, samen met een snuf peper en zout en de Italiaanse kruiden. Meng dit goed door, totdat het één geheel is geworden.
  • Pak de beklede springvorm erbij, en vul deze met het chorizo-groentemengsel. Giet daar het eimengsel eroverheen, en zorg dat alles goed verdeeld is. Bestrooi met de geraspte kaas. Snijd een paar tomaatjes door de helft, en leg deze er bovenop.
  • Zet de hartige taart ongeveer 35 minuten in de oven, totdat de vulling gaar is en het bladerdeeg goudbruin. Controleer of de taart klaar is door een satéprikker of mes in het midden te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is hij helemaal ready.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gebakken witlof met kip in salie-mosterdsaus

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Adobe Stock