Sara Bergsma
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 160 gram tonijnstukken in water
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 150 gram maïs
  • 1 rode ui
  • 100 gram cheddarkaas
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 500 gram gnocchi

Super makkelijk en snel!

Dit smaakvolle en voedzame recept combineert de frisheid van courgette met de rijke smaken van tonijn. Dus of je nu op zoek bent naar een snel gerecht voor doordeweeks of een gerecht om indruk mee te maken tijdens een etentje: deze gevulde courgettes zijn hoe dan ook een hit. 

Gevulde courgette

Laat je verrassen door deze gevulde courgette met tonijn! We vullen de knapperige courgettes met een smeuïg mengsel van tonijn, ui, maïs en kappertjes, wat resulteert in een feestje in je mond. Als kers op de taart bedekken we ze met een laagje smeltende kaas én serveren we ze met heerlijk knapperige gnocchi. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar smaakt ook nog eens zo goed dat je het absoluut veel vaker gaat willen maken. Oké, tijd om de keuken in te duiken!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de courgettes en snijd ze doormidden. Haal met een lepel het binnenste eruit, zodat je een soort bootjes krijgt.
  • Leg ze vervolgens op een bakplaat, met de snijkant omhoog, besprenkel ze met 2 flinke scheuten olie en strooi er flink wat peper overheen. Bak de courgettes af in de oven voor 15 minuten.
  • Terwijl die courgettes in de oven knapperig worden, laat je de tonijn en maïs uitlekken. Snipper de ui. Rasp dan de cheddar kaas. Neem een kom, gooi de roomkaas erin en mix dit met de tonijn, maïs, ui en kappertjes. Voeg ook nog een snufje peper toe.
  • Haal de courgettes uit de oven, vul ze met het tonijnmengsel, strooi er rijkelijk cheddar kaas overheen en doe het geheel terug de oven in voor nog eens 10 minuutjes.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi goudbruin en knapperig.
  • Verdeel de gevulde courgettes met tonijn over vier borden en serveer met een flinke schep gnocchi.
  • En dan: smullen maar!

Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jumbo | Beeld: Adobe Stock