Ingrediënten
  • 175 milliliter volle melk
  • 75 gram ongezouten boter
  • 7 gram gedroogde gist
  • 300 gram tarwebloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 32 gram vanillesuiker
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 3 theelepels gemalen kaneel
  • 75 gram ongebrande walnoten
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel kraanwater
  • Extra benodigdheden:
  • Schone theedoek
  • Deegroller
  • Springvorm (diameter van 24 centimeter)
  • Bakpapier
Sara Bergsma
2 + 25 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 175 milliliter volle melk
  • 75 gram ongezouten boter
  • 7 gram gedroogde gist
  • 300 gram tarwebloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 32 gram vanillesuiker
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 3 theelepels gemalen kaneel
  • 75 gram ongebrande walnoten
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel kraanwater
  • Extra benodigdheden:
  • Schone theedoek
  • Deegroller
  • Springvorm (diameter van 24 centimeter)
  • Bakpapier

Om je vingers bij af te likken!

Ben jij nog op zoek naar een zoete lekkernij om tijdens de Paasbrunch te serveren? Wat dacht je van deze cinnamon buns met walnoten en rozijnen! De toevoeging van knapperige walnoten en rozijnen geeft een heerlijke twist aan het klassieke recept. En met de geur die nog uren in het huis blijft hangen na het bakken, zul je ongetwijfeld het hart van je familie veroveren.

Zo ga je te werk:

  • Gooi de melk en 1/3 van de boter (zorg dat beide op kamertemperatuur zijn) in een pannetje en warm het op tot het handwarm is. Zet het vuur uit en voeg de gist toe zodra de boter gesmolten is.
  • Pak een kom en doe hierin de bloem samen met het zout en de vanillesuiker. Giet het melkmengsel erbij en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en laat dit 45 minuten rijzen in een warme en tochtvrije omgeving, bedekt met een schone theedoek.
  • Roer de basterdsuiker en kaneel door de rest van de (zachte) boter. Hak de noten in stukjes. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 bij 35 centimeter. Smeer het deeg in met de kaneelboter. Strooi er vervolgens de noten en rozijnen overheen. Rol het deeg strak op en snijd het in 8 gelijke stukken.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en leg de deegrolletjes erin: één in het midden en de rest eromheen. Laat het afgedekt nog eens 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Bestrijk de broodjes met een beetje extra melk. Bak ze zo’n 20 minuten in het midden van de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze daarna een uurtje afkoelen.
  • Meng de poedersuiker met wat water en breng een royale laag aan op de broodjes.
  • Smullen maar!

Lees ook: Move over crompouce, de ‘crookie’ moet je proeven!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock