Rowan Hattu
30 + 10 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 3 avocado's
  • 1 limoen
  • 1 handje grof gehakte koriander
  • 1/2 rode ui (in blokjes)
  • 1 groene jalapeno-peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 1 zak tortillachips

Een heerlijke variant op het klassieke borrelhapje

Oké, we moeten toegeven: gefrituurd smaakt alles beter, geef ons eens ongelijk. Gefrituurde garnalen, gefrituurde kaassnacks, gefrituurde uienringen, noem het maar op! En als je dacht dat het lijstje niet nóg lekkerder kon worden, is daar de gefrituurde guacamole. Want ja, het bestaat echt en het is ook nog eens reuzelekker!

Borrelhap

Als je gezellig met je vrienden ergens gaat zitten, zijn de nacho’s met guacamole natuurlijk de go-to borrelhap. En al wist je waarschijnlijk niet dat je dit favoriete borrelhapje nóg lekkerder kan maken, bewijzen wij je het tegendeel met dít geweldig heerlijke recept. Daarnaast is het ook nog eens supermakkelijk om te maken, dus wie houdt je nog tegen?

Zo maak je de gefrituurde guacamole

  • Allereerst maal je de tortillachips totdat het een grof paneermeel is.
  • Zet dan alvast een bakplaat klaar met vetvrij bakpapier.
  • Let op: de bakplaat moet in de vriezer passen.
  • Pak dan een limoen en snij hem door.
  • Pers de ene helft uit en de andere helft in stukjes.
  • Pak daarna de avocado en prak deze samen met limoensap, koriander, ui, peper en zout door elkaar heen.
  • Maak van dit prakje kleine balletjes.
  • Leg dan deze balletjes op de bakplaat.
  • Zet deze bakplaat dan voor twintig minuten in de vriezer.
  • Klop daarna twee eieren los met behulp van een beetje water en doe dit in een diep bord.
  • Strooi vervolgens de gemalen tortillachips in een ander diep bord.
  • Als dit is gelukt, pak je een balletje van de bakplaat en rol je deze door de chips.
  • Dip dit daarna in het bord met het ei totdat het aan alle kanten bedekt is en rol het dan nog een keer door de chips.
  • Vervolgens verhit je een frituurpan tot 170 graden Celcius.
  • Dan pak je de balletjes en frituur je ze in twee tot vier minuten gaar.
  • Leg ze daarna eventjes op een bord met keukenpapier en bestrooi ze dan met wat peper en zout.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zes tot zeven koppen koffie per dag kunnen geen kwaad, aldus expert

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Videostill, YouTube