20 min.
4 - 6 pers.

Voor deze heerlijke snack heb je maar vijf ingrediënten nodig

Als we zin hebben in een snack denken we al snel aan kant-en-klare bitterballen. Dat is immers wel zo makkelijk en altijd lekker. Hoewel het altijd als veel werk klinkt om je eigen snack te maken, is het tegendeel waar. Deze fritters met spekreepjes en maïs zijn overheerlijk én makkelijk te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Hoe maak je de fritters?

  • Doe de spekreepjes in een koekenpan. Zet de koekenpan op een middelhoog vuur en bak de spekreepjes krokant.
  • Leg een vel keukenpapier op een bord en doe de spekjes erop. Laat afkoelen.
  • Doe 150 gram maïs, het zelfrijzend bakmeel, de eieren en een snufje zout in een keukenmachine.
  • Laat net zo lang draaien tot er een egaal mengsel ontstaat.
  • Doe het beslag in een kom en voeg de spekreepjes en de rest van de maïs toe.
  • Roer tot alles goed is vermengd.
  • Zet een hapjespan op een hoog vuur en schenk de olie in de pan. De olie moet zo’n 1 centimeter hoog zijn.
  • De olie is heet genoeg als je de achterkant van een houten lepel in de olie doet en de olie gaat bubbelen.
  • Schep met een eetlepel de fritters uit het beslag en doe de fritters voorzichtig in de olie. Bak 2 minuten en draai de fritters voorzichtig om. Bak daarna opnieuw 2 minuten.
  • Laat de fritters uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Serveer de fritters met een lekkere dipsaus. Geniet ervan!

Ook lekker: Caloriearme chocoladecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen| Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 200 gram spekreepjes
  • 2x 150 gram maïs
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 middelgrote eieren
  • Snufje zout
  • Olie, om in te frituren
  • Barbecuesaus, om te serveren