Ingrediënten
  • 80 milliliter magere melk
  • 180 gram ongezoete yoghurt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram havermeel (blend hiervoor eventueel zelf havermout tot meel) 
  • 30 gram amandelmeel 
  • 75 tot 100 gram suikervervanger, zoals Sukrin
  • 50 gram cacaopoeder
  • Halve theelepel baksoda
  • 1 ei
45 min.
10 pers.

Er is geen sprake meer van zondigen als je een plak van deze chocoladecake neemt

Een stuk chocoladecake verorberen is niet het beste wat je kunt doen als je een paar pondjes wilt verliezen. Tenminste, niet als je voor een traditionele chocoladecake gaat. Met een paar slimme swaps kun jij een cakeje in elkaar flansen dat laag in calorieën is en je chocoladetrek stilt!

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Dit ga je doen:

  • Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Verwarm de melk 1 minuut in de magnetron. Doe in een grote kom en mix met de yoghurt en het vanille-extract.
  • Doe de havermeel, amandelmeel, suikervervanger, cacao en baksoda in een kom en meng de ingrediënten met elkaar. Let met de suikervervanger wel op: het ene merk is zoeter dan het andere. Het kan dus dat je wat meer of minder nodig hebt.
  • Meng daarna de droge met de natte ingrediënten. Roer als laatst een ei door het beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in 35 minuten gaar. Bak 30 minuten als je wel houdt van fudgy chocoladecake. Laat de cake afkoelen en haal daarna uit de cakevorm. Snijd in 10 stukken. 
  • Geniet ervan!

Lees ook: Caloriearm: 3x gezonde chocolademelk recepten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 80 milliliter magere melk
  • 180 gram ongezoete yoghurt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram havermeel (blend hiervoor eventueel zelf havermout tot meel) 
  • 30 gram amandelmeel 
  • 75 tot 100 gram suikervervanger, zoals Sukrin
  • 50 gram cacaopoeder
  • Halve theelepel baksoda
  • 1 ei