26 juni 2020
Roos

Wijnliefhebbers gaan dit drankje zeker waarderen

Waar we het ene jaar massaal aan de gin-tonics zaten, werd er in het andere jaar niets anders dan Hugo of Aperol Spritz besteld. Ieder jaar laten we ons weer verrassen door een nieuw zomerdrankje. En voilà, daar is-ie hoor. Want als we de wijnexperts moeten geloven zitten we deze zomer met z’n allen te lurken aan een glas met oranje wijn. 

Oranje wijn

Liefhebbers van Aperol Spritz zullen de kleur van dit drankje herkennen. Toch zijn er maar weinig overeenkomsten tussen de twee. Aan Red Online UK legt wijnexpert Neil Hilips uit hoe oranje wijn precies wordt gemaakt. “Oranje wijn is gemaakt van gekweekte witte druiven met schil, die een paar dagen moeten fermenteren”, legt de expert uit. In een vat worden de druiven gefermenteerd – hierbij worden de suikers in druiven omgezet tot alcohol. Tijdens dit proces onttrekt het druivensap de smaakstoffen uit de schillen van de druiven. Hierdoor krijgt de wijn een eigen smaak én oranjekleurige kleur.

Zó smaakt-ie

Ondanks dat je het misschien zou denken, smaakt het drankje absoluut niet naar sinaasappel. De oranje wijn is simpel gezegd een witte wijn die wordt gemaakt als een rode wijn. Hierdoor heeft de wijn een intense smaak en een stuk meer karakter. De wijn gaat goed samen met vette vis, vlees of een pittig Aziatische gerecht. Daarnaast doet-ie het ook goed op een zonnig terras en op je Instagram-feed. Wanneer ga jij dit drankje proberen?

Waar het drankje voorheen alleen bij wijnspeciaalzaken werd verkocht, vind je ‘m nu bij veel restaurants op de menukaart. 

https://www.instagram.com/p/CB0E7wnCEfS/?utm_source=ig_embed

Ook lekker: Romige ijskoffie met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash