Ingrediënten
  • 350 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram buffelmozzarella
  • Geraspte schil van een halve biologische citroen
  • BOERENKOOLPESTO
  • 100 gram gesneden boerenkool
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram walnoten
  • 1 teen geraspte knoflook
  • 100 milliliter olijfolie
  • Peper en zout
Rowan Hattu
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram buffelmozzarella
  • Geraspte schil van een halve biologische citroen
  • BOERENKOOLPESTO
  • 100 gram gesneden boerenkool
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram walnoten
  • 1 teen geraspte knoflook
  • 100 milliliter olijfolie
  • Peper en zout

‘Met dit gerecht krijg je zelfs de fanatieke spruitjeshater enthousiast’

Ben jij ook zo gek op Italiaanse gerechten, maar houd je daarnaast van Hollandse pot? Dan is dit recept wellicht wat voor jou. Deze gebakken spruitjes met gnocchi en boerenkoolpesto uit het winterkookboek van Colette Dike hebben zowel Italiaanse als Nederlandse invloeden.

De Nieuwe Winterkeuken

Nu de koude dagen ons weer tegemoetkomen, is er niets lekkerder dan het maken van typisch winterse gerechten. Zo heeft Colette Dike in haar winterkookboek ‘De Nieuwe Winterkeuken’ verschillende winterse gerechten in een groen jasje gestoken. De gebakken spruitjes & gnocchi met boerenkoolpesto zijn daar een mooi voorbeeld van.

“De krokante gnocchi zijn net perfect bruin goudbruin gebakken krieltjes, maar dan nog lekkerder”, aldus Colette. “Supermakkelijk, want met deze voorgekookte gnocchi in huis heb je altijd eten op tafel. Met dit gerecht krijg je zelfs de fanatieke spruitjeshater enthousiast.” Dat belooft dus heel wat goeds!

Zo maak je dit heerlijke recept

  • Breng allereerst een pan met water aan de kook.
  • Kook dan de spruitjes voor twee minuten en laat ze daarna goed uitlekken.
  • Verhit daarna twee eetlepels olijfolie in een koekenpan mét antibaklaag.
  • Pak de gnocchi en bak dit voor vijf minuten.
  • Als de vijf minuten om zijn, voeg je de spruitjes eraan toe.
  • Bak dit in z’n geheel voor zo’n vijftien minuten of totdat de spruitjes en de gnocchi goudbruin zijn.
  • Ondertussen maak je de boerenkoolpesto klaar. Pak alle ingrediënten voor de boerenkoolpesto en meng dit in een keukenmachine of blender totdat het een mooie en egale massa is.
  • Voeg daarna naar smaak wat zout en peper toe.
  • Leg dan de gnocchi en spruitjes in een mooie schaal.
  • Vervolgens leg je de buffelmozzarella er los bovenop.
  • Doe de boerenkoolpesto in een apart schaaltje en zet dit ook in de schaal.
  • Sprenkel er dan nog wat olijfolie overheen.
  • Als laatst breng je het op smaak met zout en peper en strooi je daarna de geraspte schil van de citroen over het gerecht.
  • Enjoy!

Ook lekker: Recept: moderne stamppot in de vorm van sushi

Artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: iStock