Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets (650 gram)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 takjes tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 4 sjalotjes
  • 3 knoflooktenen
  • 120 milliliter water met kippenbouillon
  • 1 citroen
  • 200 gram brie, in plakken gesneden
  • Verse peterselie ter garnering
20 min.
4 pers.

Gek op brie? Maak dan deze heerlijke kipfilets met brie eens!

Wie geen genoeg kan krijgen van de Franse witschimmelkaas is bij ons aan het goede adres. Met dit simpele recept voor kipfilet, maak je binnen een handomdraai een heerlijk nieuw gerecht. De enige vraagt luidt nog: wanneer ga jij deze heerlijk gebakken kipfilets met brie maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kipfilets:

  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Breng de kipfilets op smaak met oregano, zout en peper.
  • Voeg toe aan de koekenpan en kook aan beide kanten ongeveer 6 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn.
  • Haal de kip uit de koekenpan en leg op een bord.
  • Smelt de boter in dezelfde koekenpan en voeg de tijm, gesnipperde sjalotten en geperste knoflooktenen toe. Bak al roerend tot de sjalotten zacht beginnen te worden.
  • Voeg kippenbouillon en citroen in plakjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en leg de kipfilets terug in de koekenpan.
  • Top kipfilets met de brie en leg de deksel op de koekenpan.
  • Bak tot de kaas is gesmolten en de kip volledig gaar is, ongeveer 2 minuten.
  • Garneer het gerecht met wat fijngesneden peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Knapperige honing-sesamkip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets (650 gram)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 takjes tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 4 sjalotjes
  • 3 knoflooktenen
  • 120 milliliter water met kippenbouillon
  • 1 citroen
  • 200 gram brie, in plakken gesneden
  • Verse peterselie ter garnering