Esther Reitsema

Veel meer dan alleen een cappuccino!

Als je een liefhebber bent van cappuccino, is de kans groot dat je thuis een melkopschuimer in het keukenkastje hebt liggen. Op die manier kun je de melk lekker schuimend maken, om zo het perfecte bakje koffie te zetten. Maar wist je dat de dit kleine apparaatje ook voor andere lekkernijen kunt gebruiken?

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten melkopschuimers. Je hebt bijvoorbeeld de handmatige of elektrische, maar aan veel luxere koffiemachines zit ook een stoompijpje die de melk kan opschuimen. Deze laatste is niet het meest makkelijk in gebruik: je zal hier even handigheid in moeten vinden. De andere varianten zijn gemakkelijker te gebruiken. Bij een handmatige melkopschuimer dien je de klopper omhoog en omlaag te bewegen, en bij het elektrische apparaatje hoef je enkel en alleen een knopje in te drukken. Deze laatste twee zijn het meest geschikt om te gebruiken bij de hieronder beschreven lekkernijen.

Warme chocolademelk

Met dit koude weer is het heerlijk om met een lekkere kop warme chocolademelk op de bank te kruipen. Dit kun je op de traditionele manier maken, door chocolademelk poeder met melk te mengen en dit op te warmen. Maar wil je een keer wat anders, dan is het ook heerlijk om de melk met het poeder te mengen en dit op te schuimen. Met als resultaat een heerlijke, romige en zachte chocolademelk. Toch ook liefhebber van koffie? Voeg dan een shot espresso toe!

Luchtige eieren

Je kunt de melkopschuimer ook gebruiken om roereieren lekker luchtig te maken. Mix hiervoor de eieren bij voorkeur met het elektrische apparaatje. Er ontstaat dan een laag schuim op het ei, waardoor het extra luchtig smaakt wanneer je deze bakt. Meer fan van omelet? Ook dat smaakt nét wat anders wanneer je de melkopschuimer gebruikt.

Schuim op de soep

Door een schuimlaag op de soep te serveren, ziet deze er mooi uit en smaakt het wat luchtiger. Voor een mosterdsoep kun je bijvoorbeeld wat melk met knoflookpoeder en zwarte peper mixen. Het resultaat is dan een soort mosterdcappuccino: mooi om op tafel te zetten!

 

Lees ook: Waarom je bakbapier beter niet kunt hergebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Maxvandaag.nl | Beeld: Unsplash, Tiard Schulz