Ingrediënten
  • 125 gram ricotta
  • 80 milliliter plantaardige melk
  • 15-30 milliliter agavesiroop
  • 15 milliliter vanille-extract
  • 2-3 druppels Physalis essentiële citroenolie
  • 1 ei, eiwit en eigeel gescheiden
  • 1/2 citroenrasp
  • 100 gram havermeel
  • 15 milligram bakpoeder
Jaimy Boer
15 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram ricotta
  • 80 milliliter plantaardige melk
  • 15-30 milliliter agavesiroop
  • 15 milliliter vanille-extract
  • 2-3 druppels Physalis essentiële citroenolie
  • 1 ei, eiwit en eigeel gescheiden
  • 1/2 citroenrasp
  • 100 gram havermeel
  • 15 milligram bakpoeder

Wat een traktatie!

Pannenkoeken die fris en romig zijn, dat klinkt toch als muziek in je oren? Deze fluffy pannenkoeken zijn lekker dik en vol van smaak. In plaats van citroensap gebruiken we Physalis essentiële citroenolie, een 100% pure en natuurlijke olie die koud geperst is uit de schillen van biologische citroenen uit Italië en Spanje. Zet even wat Italiaanse musica op tijdens het maken van je pannenkoeken, en je waant je bij de eerste hap meteen in bella Italia!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pannenkoeken met citroen en ricotta:

  • Doe in een medium kom het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer. Zet dit opzij.
  • Doe in een andere kom de ricotta, plantaardige melk, agavesiroop, vanille, essentiële citroenolie, eigeel en (eventueel) citroenrasp en mix dit met de elektrische mixer tot een glad geheel.
  • Voeg in de kom met de ricottamix havermeel en bakpoeder toe. Mix het mengsel tot alle klontjes zijn verdwenen.
  • Voeg het eiwit toe en roer (of spatel) dit zachtjes door het mengsel.
  • Zet een pan op het vuur en doe hier wat olie in. Gebruik twee lepels beslag per pannenkoek en draai halverwege om.
  • Serveer de pannenkoeken met verse frambozen of een scheutje honing of agavesiroop.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: recept: pindakaaspannenkoeken met appeltopping

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Physalis Aromatherapy