Jaimy Boer
115 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 800 milliliter Mijn Melk
  • 170 gram suiker
  • 1 eetlepel vanilla-extract
  • 3 eetlepels maïzena
  • 3 eierdooiers
  • 6 ovenschaaltjes (ramekins)

Wat een smakelijk idee!

De feestdagen zijn in aantocht en bij Kookfans zijn we al druk bezig om het kerstmenu rond te krijgen. Zoek je nog een spetterende afsluiting, dan hebben we goed nieuws. Deze Crème Caramel is namelijk dé perfecte afsluiter van een heerlijke avond. Gelukkig kun je hem vooraf al maken, zodat je hem tijdens de feestdagen alleen nog hoeft te serveren. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Crème Caramel:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe 120 gram van de suiker in een sauspan en verwarm deze zachtjes zonder te roeren.
  • Haal de pan van het vuur zodra de suiker is gesmolten en giet daarna voorzichtig een bodempje karamel in elke ramekin (kleine ovenschaal).
  • Verwarm de melk en het vanille-extract. Los hierna de maïzena op in twee extra eetlepels koude melk en roer het door de rest. Breng dit geheel langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren.
  • Klop de eierdooiers en suiker met een garde tot de suiker is opgelost. Giet het warme melkmengsel hierover terwijl je continu blijft kloppen. Verdeel dit mengsel vervolgens over de ramekins.
  • Zet de ramekins in een grote braadslede en vul de braadslede voor driekwart met kokend water.
  • Bak de Crème Caramels in de oven voor 45 minuten. Haal ze uit de braadslede en laat een kwartier staan.
  • Laat de Crème Caramels nog een uur in de koelkast afkoelen.
  • Ga voorzichtig met een mes langs de zijkanten van de Crème Caramels en keer ze om op een mooi bord om ze vervolgens te serveren.

Mijn Melk

Dit recept is gemaakt met verse melk van Mijn Melk. Deze melk komt direct van de boerderij, zonder tussenstop bij een grote melkfabriek. Het gaat dus direct van de boerderij naar de winkel, en dat heeft een hoop voordelen! Zo weet je altijd waar de melk vandaan komt, wanneer de koe is gemolken en wanneer de melk de fles is ingegaan. Ook ligt het extra snel bij je in de koelkast waardoor het ook extra lekker is. Ideaal!

Ook lekker: Recept: Crème brûlée-wentelteefjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Mijn Melk