Recept: een voedzame en snelle zalmburger

Ingrediënten
  • 1 groot ei
  • 450 gram zalmfilet zonder vel, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 3 eetlepels verse dille, gehakt, verdeeld
  • 3 eetlepels platte peterselie, gehakt, verdeeld
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroenschil + 2 eetlepels citroensap
  • 4 briochebroodjes, geroosterd
  • 8 slablaadjes
  • 2 komkommers, in de lengte geschaafd
  • 140 gram spruitjes
Jaimy Boer
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 groot ei
  • 450 gram zalmfilet zonder vel, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 3 eetlepels verse dille, gehakt, verdeeld
  • 3 eetlepels platte peterselie, gehakt, verdeeld
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroenschil + 2 eetlepels citroensap
  • 4 briochebroodjes, geroosterd
  • 8 slablaadjes
  • 2 komkommers, in de lengte geschaafd
  • 140 gram spruitjes

De perfecte hap voor doordeweeks!

Heb je een keer geen zin in een traditionele hamburger? Dit recept voor zalmburger staat snel op tafel en is ook nog eens heel voedzaam. Lekker met een kruidige yoghurtsaus – die je uiteraard zelf maakt. Aan de slag! 

Zo maak je de zalmburger:

  • Klop in een middelgrote kom het ei tot het schuimig is.
  • Doe de zalm, lente-uitjes, 2 eetlepels dille en peterselie, en een snuf zout en peper in de kom en vouw het door elkaar met een houten spatel.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op medium vuur.
  • Schep vier hoopjes zalmmengsel in de koekenpak en druk ze plat. Bak de pasteitjes goudbruin, 2 minuten per kant.
  • Kook ondertussen de spruitjes in een grote pan in 6 minuten gaar.
  • Meng in een kom yoghurt, citroenschil- en sap, de resterende eetlepel dille en peterselie, en een snuf zout en peper samen.
  • Smeer op de onderste broodjes de yoghurtsaus (ongeveer 2,5 eetlepel) en bedek met sla.
  • Leg er vervolgens de zalmpasteitjes op, komkommer en eventueel tomaat en spruitjes. Leg er daarna het bovenste broodje op.
  • Genieten maar!

Variatie

Uiteraard kun je je broodje helemaal naar smaak bedekken. Heb je liever geen spruitjes? Wat dacht je van plakjes avocado en brie, of zelfgemaakte guacamole. Maar je kunt het ook vervangen door broccoli, om alsnog je dagelijkse portie groente binnen te krijgen. De keuze is reuze!

Ook lekker: Frittata met gerookte zalm, geitenkaas en avocado

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: iStock