Met dit recept maak je met een paar ingrediënten de perfecte guacamole

15 min.
4 pers.

Dit is echt de ultieme guacamole

Guacamole was eerst misschien nog een beetje een vreemd en exotisch gerecht, maar tegenwoordig is het een heel doorsnee gerecht dat je op alle terrassen en in alle supermarkten kunt krijgen. Maar natuurlijk is het nog veel lekkerder om deze guacamole gewoon zelf te maken.

En dat is dus hartstikke makkelijk!

Mexico

Guacamole (gwa-kamole) oftewel avocadomousse is eigenlijk een soort dipsaus die afkomstig is uit Mexico. Naast avocado’s bevat de ‘mousse’ vaak ook tomaten. uien, knoflook, limoen- of citroensap en voor de liefhebber een pepertje. Je kunt het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt maar je kunt de pepertjes ook weglaten. In principe kan guacamole overal bij worden gebruikt, maar het meest gebruikelijk is het om de mousse te eten bij bijvoorbeeld tortillachips of als bijgerecht. Kijk ook zeker niet vreemd op als je in Zuid-Amerika overal guacamole bij krijgt geserveerd!

Zo maak je het:

  • Schil de avocado’s en ontpit deze. Doe in een kommetje en prak de avocado’s met een vork fijn. Je kunt ze ook in de keukenmachine stoppen, maar houd je van een wat grovere substantie dan is prakken met een vork beter.
  • Voeg het limoensap en het zout toe en meng goed door elkaar. Snijd de ui en de tomaat heel erg fijn en roer dit door het avocadomengsel er doorheen.
  • Pers de knoflook of snijd ook dit heel erg fijn en meng door het mengsel heen. De liefhebber kan nu het chilipepertje fijnsnijden en ook door de guacamole heen mengen. Houd je van een klein beetje pit (maar niet teveel)? Dan kun je ook wat pittige paprikapoeder of cayennepeper toevoegen.

Lees ook: Simpeler kan haast niet: zo krijg je taaie tortillachips weer lekker

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Allrecipes | Beeld: Wikimedia Commons, Jon Sullivan

Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado's
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 1 theelepel zout
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 1 chilipepertje (optioneel)