Hanna Mellema
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 braadworsten
  • 2 sjalotten
  • 1 pak tomaten frito (330 milliliter)
  • 300 milliliter ketchup
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels Worcestershire saus
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder

Zo haal je de kerstmarkt bij je thuis!

Curryworst is een typisch Duitse snack, die je veel tegenkomt op kerstmarkten. Maar, in Duitsland wordt curryworst eigenlijk het hele jaar door gegeten! Waar je ook komt, overal is wel een verkoper van deze lekkere snack te vinden. Ben jij ook zo’n fan van Duitse curryworst? Met dit heerlijke recept breng je de smaak van Duitsland gemakkelijk naar je eigen bord. 

Zo maak je curryworst:

  • Doe een beetje boter of olie in een pan, en bak de braadworsten hierin. Keer ze regelmatig, zodat ze rondom goudbruin worden. Haal de braadworsten daarna uit de pan, en hou ze ergens warm.
  • Giet een beetje van de olie uit de pan, en voeg dan de sjalotten toe. Fruit deze op een laag vuur, totdat ze zacht geworden zijn.
  • Voeg daarna de tomaten frito, ketchup, balsamico azijn, honing, worcestersaus en het chili- en kerriepoeder toe, en blus dit af met een beetje water. Roer de saus goed door elkaar, en laat het koken tot het de gewenste dikte heeft. Is de saus te dik, dan kun je altijd wat extra water toevoegen.
  • Snijd de worst in plakjes, en voeg dit aan de saus toe.
  • Bestrooi met wat extra kerriepoeder, en serveer de curryworst op een broodje of met wat friet.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Meer vitamine C binnenkrijgen? Eet dan déze voedingsmiddelen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Keukenliefde | Beeld: Adobe Stock