Hanna Mellema

Zet dit maar op je boodschappenlijstje!

Wil jij jouw immuunsysteem een boost geven? Dan kom je al snel uit op Vitamine C. Gelukkig hoeft een dagelijkse dosis vitamine C binnenkrijgen helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog, het is hartstikke lekker! Of je nu een fan bent van exotisch fruit, of meer van groenten houdt, er zijn echt ontzettend veel smakelijke opties om je vitamine C inname een boost te geven. Hieronder geven wij je een paar voorbeelden.

Waarom is vitamine C zo belangrijk?

Voordat we de lijst met vitamine C-rijke voedingsmiddelen induiken, laten we kort bespreken waarom deze vitamine zo belangrijk is voor je gezondheid. Vitamine C staat bekend om zijn rol bij het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde huid en het stimuleren van de opname van ijzer uit plantaardige bronnen. Kortom, deze vitamine wil je niet missen in je dagelijkse voeding!

Sinaasappels: De klassieker

Sinaasappels staan natuurlijk bekend als ware vitamine C-bommetjes. Deze sappige vruchten zitten boordevol smaak en leveren een krachtige dosis van de vitamine. Voeg ze toe aan je ontbijt, maak er een verfrissende smoothie van of geniet gewoon van een simpele, gezonde snack.

Broccoli: Een groene vitamineboost

Naast dat het een uitstekende bron van vezels is, is broccoli ook rijk aan vitamine C. Per 100 gram bevat broccoli ongeveer 90 milligram vitamine C. Stoom het, rooster het in de oven met wat olijfolie en knoflook, of voeg het toe aan je favoriete salade voor een extra gezonde twist.

Mango: Zoet én gezond

Goed nieuws voor de mangoliefhebbers: deze vrucht is niet alleen heerlijk zoet, maar zit ook vol met vitamine C. In één verse mango zit wel 75 milligram vitamine C. Ook met deze tropische lekkernij kun je dus je weerstand boosten!

Paprika: Kleurrijke vitaminesensatie

Paprika’s voegen niet alleen kleur toe aan je gerechten, maar ook een flinke dosis vitamine C. Per 100 gram bevat rauwe rode paprika maar liefst 150 milligram vitamine C. Voor gele paprika is dit 114 milligram, en voor groene paprika 71 milligram.

Kiwi: Exotisch vitaminebommetje

Last but not least, de kiwi. Deze exotische vrucht zit boordevol vitamine C. Sterker nog, één kiwi bevat al precies de aanbevolen dagelijkse vitamine C inname! Ideaal dus, als je niet zo’n grote fruitliefhebber bent.

Lees ook: Deze makkelijke pesto-kaasstengels zijn een feestje op de borrelplank!

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Women’s Health, Voedingscentrum | Beeld: Pexels