Ingrediënten
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 190 gram yoghurt
  • Voor het glazuur:
  • 250 gram poedersuiker
  • 75 gram boter
  • 180 milliliter melk
  • 5 gram vanille
  • Cacaopoeder of gesmolten chocolade (optioneel)
Jaimy Boer
15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 190 gram yoghurt
  • Voor het glazuur:
  • 250 gram poedersuiker
  • 75 gram boter
  • 180 milliliter melk
  • 5 gram vanille
  • Cacaopoeder of gesmolten chocolade (optioneel)

Donutballetjes voor ieder moment van de dag

Een donut is lekker, maar kleine donutballetjes zijn nog veel lekkerder. Op YouTube kwamen we dit heerlijke recept tegen voor donutballetjes. Naast dat je er weinig ingrediënten voor nodig hebt, is het bereiden van de kleine donuts binnen één minuut gedaan. Deze konden we dus niet voor onszelf houden. Met dit recept heb jij binnen no time heerlijke stukjes donut op tafel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Zo maak je de donutballetjes:

  • Doe het zelfrijzende bakmeel in een kom en voeg de yoghurt hier aan toe.
  • Roer het mengsel goed samen zodat het een gelijk geheel is.
  • Doe een spuitzak in een hoog glas. Vul de spuitzak met het mengsel en draai de spuitzak dicht.
  • Vul een grote pan met olie en zet de pan op het vuur. Voeg wanneer de olie heet genoeg is, kleine stukjes van het deeg toe. YouTube-gebruiker Emma’s Goodies gebruikt zelf een schaar om de stukken deeg af te knippen. Probeer gelijke balletjes te maken.
  • Roer met een spatel de balletjes continu rond. Wanneer de balletjes bruin zijn, haal je ze eruit.
  • Leg de balletjes op een stuk keukenpapier zodat het vet kan uitlekken. Doordat er geen suiker in de donutballetjes zit, mag je zelf bepalen wat voor topping of smaak je ze geeft.

Voor suikerdonuts:

  • Vul een kom voor de helft met suiker en leg daar wat donutballetjes in.
  • Schud met de kom, zodat de balletjes onder het suiker komen te zitten en schep ze er daarna weer uit.

Voor geglazuurde donuts:

  • Maak een glazuur van poedersuiker, gesmolten boter en melk. Leg wat donutballetjes in de kom.
  • Roer de donuts in het glazuur zodat ze helemaal bedekt zijn.
  • Haal ze uit de kom en leg ze op een rooster zodat ze kunnen opdrogen.

Voor chocoladedonuts:

  • Pak het overgebleven glazuur van net erbij. Voeg daar wat cacaopoeder of gesmolten chocolade bij en roer het mengsel tot een geheel.
  • Leg de donuts in de kom en roer ze in de chocolade.
  • Haal ze uit de kom en leg ze op een rooster, zodat ze kunnen opdrogen.

Wil je wat meer uitleg over de toppings of de donuts? Hieronder vind je het filmpje van Emma’s Goodies!

Dit wil je ook proberen: geglazuurde donuts uit de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Emma’s Goodies | Beeld: Unsplash, Rod Long