Ingrediënten
  • Stokbrood om te serveren
  • 230 gram roomboter
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels bieslook
  • 6-8 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels peterselie
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 200 gram roomkaas
  • Mais, optioneel ter garnering
Redactie Kookfans
10 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Stokbrood om te serveren
  • 230 gram roomboter
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels bieslook
  • 6-8 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels peterselie
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 200 gram roomkaas
  • Mais, optioneel ter garnering

Misschien wel de allerlekkerste boter voor op een stokbroodje

Kruidenboter smaakt onwijs goed op een stokbroodje, een stukje gerookte zalm ook wel, net als kip kerrie of aioli, maar deze ‘cowboy butter’ met roomkaas moet je ook echt eens proberen. Wij snappen wel waarom deze boter helemaal viraal ging. Om je vingers bij af te likken!

Zo maak je het:

  • Smelt boter in een koekenpan en voeg het citroensap en de -rasp toe. Roer kort en voeg daarna ook de kruiden, mosterd en knoflook toe. Roer opnieuw.
  • Laat twee minuten opstaan en roer regelmatig.
  • Zet het vuur af en laat het afkoelen.
  • Et voilà, je hebt cowboyboter! Maar, om het veel lekkerder te maken, kun je deze boter het beste nog mengen met roomkaas. Je maakt zo de lekkerste dip voor je stokbrood. Garneer met mais en smeer het rijkelijk op je stokbrood.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder hoe Jort van Jorts Kitchen dit recept maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jason Ortynski (@jortskitchen)

Lees ook: Hilarisch: Chinezen walgen op sociale media van onze Nederlandse boterham

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jorts Kitchen (Instagram) | Beeld: Adobe Stock