Dorien Ypma

Ontdek de populaire producten van de maand november

Het is alweer november, en dat betekent dat we deze maand weer nieuwe en verschillende producten voorbij zien komen. Zo zien we veel pompoen, paddenstoelen en wild in de keuken, maar ook de bekende seizoensgroenten en -fruit en verschillende soorten vis. Wij hebben de állerlekkerste producten van de maand voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe maand

Een nieuwe maand betekent nieuwe seizoensproducten. Ontdek de populaire producten van de maand november en bereid heerlijke stoofpotjes, pompoensoep, groenteschotels of een paddenstoelenquiche. Hmmm…

Wild

Bij de maand november kunnen we eigenlijk maar aan één ding denken: wild. Een typisch seizoensproduct voor deze herfstachtige maand. Bijna alle wildsoorten zijn in november verkrijgbaar, zoals wilde eend, haas, everzwijn, kwartel, duif, konijn en parelhoen. Maar ook kunnen we weer heerlijke stoofpotjes en hachee maken van hert en fazant.

Wilde paddenstoelen

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens een herfstdiner zijn natuurlijk wilde paddenstoelen. Pied de Mouton, cantharellen, zwarte truffel, hoorn-van-overvloed en eekhoorntjesbrood zijn volop verkrijgbaar en zeer smakelijk bij wild of een vegetarisch gerecht. Het water loopt ons al in de mond.

Vis

Hoewel je denkt dat vis in de zomer populair is, doen heel veel soorten vis het ook in de maand november ontzettend goed. Vooral kabeljauw, tarbot, zeebaars, krab, koolvis, schelvis, zeetong, staartvis en pollak passen helemaal bij de herfstsferen. Wil je een ietwat onbekendere vis proberen en je gasten graag verrassen? Probeer dan wijting, steenbolk, hondshaai, sint-jakobsvrucht, poon, scharretong of zeekat. Dat wordt een visje op het menu!

Groenten

De seizoensgroenten in de maand november zijn voornamelijk de kolen, zoals bloemkool, witte kool, broccoli en spruitjes. Maar ook pompoen, rode biet, aardpeer, pastinaak, knolselderij, witlof, ui, aardappelen, artisjok en schorseneren zijn populair in het herfstseizoen. Mocht je hier geen liefhebber van zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor wortelen, prei, champignons, veldsla en rucola – want ook deze groenten zijn helemaal in in het seizoen.

Fruit

Het lekkerste fruit in november zijn natuurlijk peren, pompelmoes en mandarijnen, maar ook sinaasappelen, mango, appel, ananas en druiven. En bovendien zijn ook avocado, kiwi en banaan ook dé fruitsoorten van de maand.

Welk herfstgerecht ga jij maken met de seizoensproducten van de maand november?

Lees ook: Aha! Met dit trucje koop je nooit meer droge mandarijnen in de supermarkt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock