Redactie Kookfans
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter espresso (een dubbel shot), afgekoeld
  • 50 milliliter bourbon
  • 10 ml bruinesuikersiroop
  • 2 scheutjes Angostura Bitters (of een ander bittertje)
  • Ijsblokjes
  • Sinaasappelschil

Deze herfstige cocktail heeft een heerlijke kick

Een espresso martini kennen we inmiddels allemaal wel. En ook een old-fashioned is inmiddels een oude vertrouwde. Maar combineer die twee in een heerlijke espresso old-fashioned, en je hebt een unieke cocktail om je weekend goed mee te beginnen. Aan de slag!

Espresso old-fashioned

Er zijn volop heerlijke herfstcocktails te vinden. En deze prachtige espresso old-fashioned hoort zeker in dat rijtje thuis! De bourbon zorgt voor een zoete, kruidige basis, waar de espresso een verfijnd, bitter randje aan toevoegt. Binnen no-time is deze fijne cocktail klaar en het allermooiste: iedereen kan dit drankje maken. Geen perfecte barman-skills voor nodig.

Zo maak je deze classy cocktail:

  • Doe de espresso met de bourbon, de suikersiroop en twee scheutjes Angostura Bitters in een shaker met een flinke hoeveelheid ijs.
  • Schud en giet af in breed, klein glas, zoals voor whisky.
  • Voeg nu het stuk sinaasappelschil toe aan het glas.
  • Proost!

Tip: niet vies van een stukje fruit? Je kunt ook een schijfje sinaasappel in je cocktail verwerken in plaats van de schil. Een halve schijf aan de schil geeft je espresso old-fashioned een iets sterkere citrussmaak. Meer zin in kruidig? Garneer je drankje dan met een kaneelstokje.

Lees ook: Proost op het najaar met deze 3 smakelijke cocktails

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BBC Good Food | Beeld: Videostill