13 januari 2022

Van chocoladekikkers tot boterbierpudding

Harry Potter-fans opgelet! Ben jij ook stiekem een beetje jaloers op al die overheerlijke baksels die Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel elke dag in de Grote Zaal van Zweinstein oppeuzelen? Nou, nu kun je al die chocoladekikkers, drakeneieren en boterbierpuddingen ook zelf maken. Er bestaat namelijk een heus Harry Potter-bakboek – en geloof ons: die wil je hebben!

Magische baksels

Het gloednieuwe bakboek De bakschool voor Potterheads staat vol met meer dan veertig recepten voor magische baksels. Denk bijvoorbeeld aan Mandragora-muffins en een Sorteerhoed-taart. Of ga voor chocoladekikkers of boterbierpudding, gebaseerd op het drankje waar wizards zoveel van houden. Hoe leuk zijn deze baksels voor een themafeest of kinderpartij?! Of maak ze speciaal voor een Harry Potter-marathon!

Voor iedereen

Helaas kun je de taarten, muffins en koekjes niet met een toverstaf tevoorschijn toveren. Je zult er wel iets voor moeten doen, maar heel moeilijk is het gelukkig niet. Doordat het bakboek duidelijke instructies en stap-voor-stap-foto’s bevat, zijn alle Harry Potter-baksels namelijk gemakkelijk te maken. Of je nou een beginner of een gevorderde bent, dit boek is voor iedereen.

Auteur

De bakschool voor Potterheads is geschreven door Monique Ascanelli. Op haar achttiende bakte zij haar eerste taart en ze is nooit meer gestopt. In 2010 lanceerde ze The Cake Topper, waar ze laat zien hoe ze haar taarten prachtig versiert. Tegenwoordig geeft ze cursussen voor taartdecoratie en -ontwerp en schrijft ze instructies voor taartmagazines. Als iemand iets van bakken afweet, dan is het Monique wel.

Verkrijgbaar

Benieuwd geworden naar het bakboek? Snappen we. Helaas moet je nog even geduld hebben tot je het kunt bestellen. De bakschool voor Potterheads is namelijk vanaf 1 maart 2022 verkrijgbaar voor 20 euro. Maar het bakboek is het wachten absoluut waard. Geloof je het niet? Oordeel dan zelf: bekijk HIER alvast het inkijkexemplaar van De bakschool voor Potterheads. Geweldig, toch?

Lees ook: Dreuzels opgelet: zo maak je het boterbier uit Harry Potter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill Harry Potter