29 december 2020

De aandoenlijke reden laat het internet smelten

Tracy Howell maakt elke dag een lunch voor haar man, die hij trouw meeneemt naar zijn werk. Ook neemt ze steevast een hapje uit het middageten van Clifford. Dit doet ze al sinds ze getrouwd zijn, bijna 41 jaar geleden. Waarom? Omdat ze op deze manier toch nog een beetje samen kunnen lunchen – ook als hij aan het werk is. 

Eten smaakt beter

Tracy plaatste op haar Facebook een foto van een bolletje met een hapje eruit, om nou toch eens uit te leggen waarom ze elke dag de lunch van haar man een beetje oppeuzelt. “Clifford en ik zijn bijna 41 jaar getrouwd en al vanaf het begin maak ik elke dag lunch voor hem. Soms ging ik naar zijn werk toe om samen met hem te lunchen. Hij zei toen dat het eten beter smaakte als je het met iemand deelt van wie je houdt.”

Samen lunchen

Die opmerking bleef Tracy bij. “Toen ik op een avond alvast zijn lunch klaarmaakte voor de volgende dag, nam ik een hapje uit het eten. Toen hij thuiskwam (lang voor mobiele telefoons bestonden) vertelde hij me dat iemand een hap uit zijn broodje had genomen. Ik vertelde hem dat omdat we niet samen konden lunchen, ik dat hapje had genomen. Zo konden we toch nog een beetje samen eten.” Dit was zo’n geslaagd idee, dat Tracy dit al die jaren later nog bijna elke dag doet. “Tenzij er tonijn of pimentokaas op zit”, grapt ze op Facebook. “Hij zegt nog steeds: ‘Ik zag dat je samen met me hebt geluncht. Dat was heel fijn.'”

Viraal

Binnen no time werd het aandoenlijke bericht van de vrouw massaal geliket en gedeeld. Inmiddels staat de teller op meer dan tienduizend likes en is het bericht maar liefst 120 duizend keer gedeeld. Onder de foto reageren mensen hoe lief ze het vinden dat Tracy dit elke dag voor haar man doet. “Aww dat is zo lief. Love this”, schrijft iemand. “Zo schattig”, sluit een ander zich daarbij aan. “Ik doe dit af en toe bij de lunch van mijn kinderen”, deelt een vrouw.

Verbaasd en dankbaar

Tracy zelf had nooit verwacht dat haar bericht zoveel aandacht zou krijgen. In een nieuw bericht schrijft ze hoe dankbaar ze is voor alle mooie woorden. “Ik ben verbaasd, geschokt en dankbaar dat mijn post zoveel aandacht heeft gekregen. Ik herinner met dat het de volgende dag vijf keer gedeeld was. Toen dacht ik nog: ‘Waarom zou iemand in hemelsnaam dat bericht willen delen?'” Tracy vergat het verder, totdat ze van iemand hoorde dat haar bericht inmiddels 151 keer gedeeld was. “Toen raakte ik geschokt en verbaasd. Ik lachte er eigenlijk hardop om.”

Echte liefde

“De enige gedachte die bij mij te binnen schiet als ik een hapje uit zijn lunch neem, is hoeveel ik van hem houd”, schrijft ze. “Op zijn beurt belt hij me midden op de dag en zegt hij ‘dat hij gewoon even mijn stem wil horen’. Ook laten we geregeld briefjes voor elkaar achter, waarop we schrijven hoeveel de ander voor ons betekent”, vertelt Tracy. “We zeggen waarschijnlijk wel tien keer op een dag dat we van elkaar houden. Niet omdat het moet, het komt gewoon natuurlijk. Net zo natuurlijk als dat we elke dag onze tanden poetsen.” Cute!

 

Lees ook: Lief! Dochter redt de tacotruck van haar vader door een tweet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Sun | Beeld: Unsplash, Nathan Dumlao