29 januari 2019
30 min.
7 pers.

Dankzij de roomkaas worden de koekjes heel luchtig

Als wij een koekjesdeeg maken is een van de hoofdingrediënten toch wel boter. In deze chocolade-wolkenkoekjes wordt de boter echter vervangen door roomkaas. Door de roomkaas worden de koekjes veel luchtiger en zijn ze minstens zo lekker.

Romige, luchtige koekjes, wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de chocolade-wolkenkoekjes?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe bloem in een kom en voeg de baksoda en zout toe, roer even door.
  • Doe de roomkaas, bruine suiker en kristalsuiker in een andere kom en mix dit met een handmixer tot een geheel.
  • Voeg de eieren en het vanille-extract toe en meng tot een geheel.
  • Voeg het bloemmengsel toe en mix tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Roer de chocoladedruppels door het beslag.
  • Schep met een ijsschep zo’n 12 à 15 bolletjes uit het beslag en leg de bolletjes op de bakplaat.
  • Bak de koekjes zo’n 12 minuten. Let op: de koekjes hoeven niet goudbruin te zijn. Meestal is dit wel het geval, maar omdat er geen boter in de koekjes zit, hoeft dat niet.
  • Laat afkoelen en geniet ervan!

Ook lekker: Koekjesdeeg-cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 150 gram gram bloem
  • Snufje baksoda
  • Snufje theelepel zout
  • 110 gram roomkaas
  • 70 gram bruine suiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepels vanille-extract
  • 160 gram melk chocoladedruppels