Ingrediënten
  • 240 gram boter, zacht
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 260 gram bloem
  • Voor de pindakaastopping:
  • 60 gram bruine suiker
  • 80 gram romige pindakaas
  • 60 gram boter, zacht
  • Voor de chocoladeglazuur:
  • 80 gram chocoladedruppels, gesmolten
  • 35 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
Jaimy Boer
45 min.
60 pers.
Ingrediënten
  • 240 gram boter, zacht
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 260 gram bloem
  • Voor de pindakaastopping:
  • 60 gram bruine suiker
  • 80 gram romige pindakaas
  • 60 gram boter, zacht
  • Voor de chocoladeglazuur:
  • 80 gram chocoladedruppels, gesmolten
  • 35 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk

Dat wordt smullen!

Dit recept voor chocolade-pindakaaskoekjes is er voor alle amateurbakkers, snoepkonten en pindakaasliefhebbers. Het recept is namelijk zo simpel dat iedereen het kan maken. Tip: maak er een hoop in voorraad en bewaar ze in een koekjestrommel. Heerlijk voor bij de koffie of thee!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je chocolade-pindakaaskoekjes:

  • Verwarm de oven voor op 165 ºC.
  • Pak een grote kom en klop hierin de roomboter en suiker licht en luchtig. Dit duurt 5 tot 7 minuten.
  • Voeg hier het vanille-extract aan toe en klop dit mee.
  • Voeg geleidelijk bloem toe aan het mengsel en roer dit goed door elkaar.
  • Vorm kleine ballen van het deeg met je handen of met een lepel.
  • Smeer de bodem van een glas in met kookspray en dompel deze vervolgens in suiker.
  • Maak de koekjes plat met het glas. Indien nodig kun je het glas opnieuw onderdompelen in suiker.
  • Leg de koekjes op de bakplaten en stop ze in de oven. Bak tot ze gaar zijn, zo’n 12 tot 15 minuten.
  • Laat de koekjes afkoelen op het rooster.
  • Klop in een kleine kom de bruine suiker, pindakaas en boter tot een gladde massa. Verdeel over elk koekje 1 theelepel met de pindakaastopping.
  • Combineer de ingrediënten voor het chocoladeglazuur. Verdeel over elke koek 3/4 theelepel over elke laag pindakaas.
  • Laat het glazuur hard worden voordat je de koekjes gaat eten.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Koekjes bakken? Om deze reden moet je de tijd van het recept negeren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Unsplash, Madison Kamins