09 juni 2021

De smaak zal je enorm verbazen

Eerder dit jaar werden we door HEMA al verrast met een zogeheten tompouce biertje, maar nu doet Tony’s Chocolonely daar nog een schepje bovenop. Het chocolademerk komt namelijk met een heus IPA biertje en die smaakt naar witte chocolade en frambozenmilkshake. Ja, echt!

Nieuwe smaak

Het merk heeft de handen ineen geslagen met het Schotse Brewdog en samen lanceren ze Tony’s Hopolonely. Een biertje dus, met een alcoholpromillage van 5.7%. De twee merken willen maar één doel teweeg brengen met het biertje en dat is: de wereld verduurzamen. Voor elk biertje dat verkocht wordt, doet Brewdog namelijk een donatie aan de Chocolonely Foundation, die cacao-communities in West-Afrika ondersteunt.

Meerdere proeverijen

James Watt, co-founder van BrewDog, verklapt hoe ze op het idee zijn gekomen voor het biertje: “Het was een no-brainer dat we van één van Tony’s chocoladerepen een bier zouden maken. Na meerdere proeverijen (iemand moet ’t doen) dachten we dat het origineel zou zijn om niet een donker bier te maken, maar juist een recept te ontwikkelen dat grenzen verlegt. Zo kwamen we uiteindelijk uit op de witte chocolade en frambozen milkshake IPA.” Aha! Wij zijn heel erg benieuwd naar de smaak.

Tony's Chocolonely

Lees ook: Recept: zo maak je een biertosti

Bron: Tony’s Chocolonely | Beeld: Unsplash, Tony’s Chocolonely