Ingrediënten
  • 400 gram volkoren pasta
  • 350 gram broccoli, gesneden
  • 450 gram garnalen, gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 5 knoflooktenen, geperst
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 milliliter magere melk
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram light roomkaas
20 min.
4 pers.

Deze pasta is romig en minder vet dan de meeste romige pasta’s

Of het nu winter of hartje zomer is, zo’n dampend bord met romige pasta kan onze hele dag goed maken. Toch moeten wij eerlijk bekennen dat we zo nu en dan die romige pasta skippen vanwege de hoeveelheid calorieën in dit heerlijke gerecht. Maar of dit echt nodig is? Helemaal niet! Want van deze variant ga je net zo gelukkig worden als de ‘gewone’ romige pasta. 

Ga jij dit vanavond eten?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de caloriearme pasta:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg 1 minuut voordat de pasta klaar is met koken ook de broccoli toe aan deze pan. Laat dit 1 minuut meekoken en giet alles vervolgens af.
  • Smelt ondertussen in een andere pan de olijfolie en boter. Voeg hier de garnalen en knoflook aan toe en breng dit op smaak met peper en zout. Zet het vuur hoog en bak de garnalen voor 2 tot 3 minuten tot de garnalen een roze kleur krijgen en haal ze vervolgens uit de pan.
  • Voeg in diezelfde pan de bloem toe en bak dit op gemiddeld vuur ongeveer 1 minuut aan. Voeg de melk toe en blijf continu roeren tot de boel begint te koken en er een dikke saus ontstaat. Roer vervolgens de roomkaas en parmezaanse kaas door de saus tot er een glad geheel ontstaat.
  • Voeg de garnalen, pasta en broccoli toe aan de saus en roer dit voor een aantal minuten goed door elkaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 6x onze lekkerste koolhydraatarme ontbijtrecepten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gimme Delicious | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 400 gram volkoren pasta
  • 350 gram broccoli, gesneden
  • 450 gram garnalen, gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 5 knoflooktenen, geperst
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 milliliter magere melk
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram light roomkaas