Ingrediënten
  • 200 gram kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • 2 handjes rucola
  • 2 grote of 4 kleine burrata
  • 4 plakken mortadella
  • Paar blaadjes basilicum
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram gepelde pistachenoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
Rowan Hattu
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • 2 handjes rucola
  • 2 grote of 4 kleine burrata
  • 4 plakken mortadella
  • Paar blaadjes basilicum
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram gepelde pistachenoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Een heerlijke zomerse lunch

Een heerlijke zomerse lunch, die misschien ook wel één van je favorietjes wordt: een burrata bowl met mortadella, pistachepesto en tomaat. Zoals je ziet is burrata de grote ster in dit recept. Een heerlijke kaassoort wat lijkt op mozzarella, maar dan nét wat romiger. Daarnaast past deze lekker maaltijd ook nog eens binnen een gebalanceerd voedingspatroon. Wie zegt hier nou nog nee tegen?

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Lunchbowl

De welbekende combinatie van burrata, mortadella en pistache tref je vaak aan op pizza’s. Ook lekker, maar meer iets voor het diner. Gelukkig kan je met deze elementen ook genoeg andere lekkere gerechten maken en heb je met een handvol ingrediënten verder niet zoveel meer nodig. Dat geldt voor deze overheerlijke burrata lunchbowl, zeker weten.

Zo maak je de burrata bowl

  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal en geef ze een flinke scheut olijfolie.
  • Breng dit vervolgens op smaak met zout en peper
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de pistachepesto voor door 1 teentje knoflook, 125 gram gepelde pistachenoten, 50 gram Parmezaanse kaas, één hand basilicumblaadjes, olijfolie en wat zout te mixen.
  • Verdeel de rucola vervolgens over twee kommen en leg de burrata en de mortadella erbovenop.
  • Leg de kerstomaatjes in de burrata bowl en strooi er wat pistachepesto overheen.
  • Maak de burrata bowl af met nog wat olijfolie, citroensap en een paar verse basilicumblaadjes.
  • Enjoy!

Lees ook: Borrelen op z’n Italiaans: zó stel je de allerlekkerste anitpasti samen!

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash, PK