Rowan Hattu

Zo makkelijk heb jij nog nooit een gepocheerd ei gemaakt

Eieren pocheren kan een intimiderend gebeuren zijn. Maar gelukkig vind je voor de moeilijkste dingen, vaak de makkelijkste oplossingen. Een tip om je eitje op de makkelijkste manier ooit de pocheren, leek ons daarom wel op zijn plaats.

Hogere wiskunde

Je zou denken dat een ei koken of bakken geen hogere wiskunde is, maar daar verkijk je je op. Volgens de regels pocheer je eieren namelijk met behulp van kokend water, zout, een beetje azijn en een hele bak zelfvertrouwen. En voor een perfect gepocheerd ei moeten ook nog eens best wat factoren worden gecontroleerd. Het is namelijk belangrijk dat de vloeistof tegen de kook zit, maar niet pruttelt. Verder zijn ook de juiste verhoudingen van water, zout en azijn erg belangrijk. En wat veel mensen niet weten, is dat de versheid van een ei ook een grote rol speelt. Het pocheren van een ei kan namelijk alleen met een kakelvers ei.

Folie

Vind je dit allemaal te veel werk voor één ei? Dat snappen we. Gelukkig bestaat er nu ook een makkelijkere manier voor om een gepocheerd ei te maken. Hiervoor leg je een vel plasticfolie in een kom, smeer je dat vel in met plantaardige olie en laat je het rauwe ei daarin glijden. Vervolgens knoop of bind je de folie vast zodat je een buideltje hebt. Dit buideltje kan je nu koken in een pan met kokend water.

Magnetron

Wil je het écht op de makkelijkste manier doen? Dan bestaat er dus een manier die nóg makkelijker is. Je kan namelijk je ei ook pocheren in de magnetron. En hoe dat werkt leggen we je graag uit:

  • Vul een magnetron bestendig kommetje voor 1/3 met water en een scheutje azijn.
  • Breek je ei in datzelfde kopje. De bedoeling hierbij is dat het ei helemaal is ondergedompeld in het water.
  • Gebruik een tandenstoker om de eidooier voorzichtig door te prikken.
  • Bedek het kommetje met een klein magnetron bestendig bordje en plaats dit in de magnetron.
  • Verwarm dit gedurende 1 minuut op de hoogste stand.

Als dit allemaal is gelukt, dan heb je een lopende eidooier in een jasje van gestold eiwit. Als dit nog niet het geval is, doe het kommetje dan voor een extra 10 seconden in de magnetron. Met een zeefje kan je daarna het gepocheerde ei uit het kommetje vissen.

Lees ook: Geen eieren in huis? Dit zijn goede alternatieven om te gebruiken

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels