Ingrediënten
  • 250 gram bitterkoekjes
  • 175 milliliter amaretto
  • 200 gram pure chocolade (72%)
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels poedersuiker om te bestuiven
Jaimy Boer
Ingrediënten
  • 250 gram bitterkoekjes
  • 175 milliliter amaretto
  • 200 gram pure chocolade (72%)
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels poedersuiker om te bestuiven

Een heerlijke combinatie van amaretto en bitterkoekjes

Een kopje koffie of thee is niet compleet zonder iets lekkers. Daarom duiken we graag de keuken in voor een smakelijke koek of cake. Onze nieuwe favoriet: bitterboekjescake met amaretto en chocolade. Het recept is heel simpel om te maken en je zal versteld staan hoe goed de smaken samengaan. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de bitterkoekjescake met amaretto:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de cakevorm in en bestuif met wat bloem.
  • Leg de bitterkoekjes in een kom en besprenkel ze met de amaretto. Laat tien minuten staan. Breek intussen de chocolade in stukjes en doe deze in de keukenmachine. Voeg de bitterkoekjes met amaretto toe en maal 10 seconden.
  • Neem een kom en doe hierin de boter met de suiker. Klop met een mixer in vijf minuten tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, wacht steeds met het volgende ei tot het vorige helemaal door het beslag is geklopt.
  • Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel erdoor. Meng het bitterkoekjesmengsel er vervolgens snel maar voorzichtig doorheen.
  • Schep het beslag in de cakevorm en dek deze losjes af met aluminiumfolie. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer één uur. Nadat de cake 30 minuten in de oven heeft gestaan, verwijder je de folie. Controleer na 50 minuten de gaarheid van de cake met een satéprikker. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder hem vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.
  • Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Handig om te weten

Voor dit recept is rekening gehouden met een tulbandvorm van 2,4 liter. Het is ook mogelijk om meerdere rechthoekige of vierkante cakevormen te gebruiken. Leuk als basis voor een taart of voor een voorraad zoetigheid in de vriezer!

Lees ook: Recept: bananenpudding met bitterkoekjes en zoute karamel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock