Wetenschappelijk bewezen: pizza eten maakt je productiever

19 augustus 2022
Jaimy Boer

Een goed excuus om pizza te bestellen!

Als je even geen concentratie hebt op je werk, grijpen we al snel naar een kop koffie. Toch is dat niet het enige dat ervoor zorgt dat je productiever wordt. Onderzoek toont namelijk aan dat pizza je ook kan helpen om weer gemotiveerd te worden. Wij bestellen er meteen eentje! 

Productiever

Een pizza is heerlijk, maar niet de meest verantwoorde keuze. Gelukkig weten we nu dat de Italiaanse delicatesse ook een hoop voordelen heeft. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat je er productiever van wordt op je werk. Jazeker, mensen zouden door een pizza zelfs harder gaan werken.

Onderzoek

Het onderzoek ging als volgt: werknemers mochten op hun eerste werkdag kiezen voor een bonus van 30 dollar, een pizza, een compliment van de baas of helemaal niets. Wat bleek? De meeste deelnemers kozen voor de pizza. Enne, dat snappen wij heel goed. Er was een verhoging van 6,7% in productiviteit wanneer mensen pizza was beloofd, zo beweert The Cut.

Andere keuze

Een kleine kanttekening bij dit onderzoek, is dat de keuze van de deelnemers in de loop van de week veranderde. Op de eerste werkdag gingen de meeste mensen nog voor pizza als grootst motivatie. Tegen het einde van de week was de groep die een complimentje van de baas kreeg het meest productief.

Met het hele gezin smullen

Psycholoog Dan Ariely voerde het onderzoek uit. Hij voorspelt dat pizza de grootste winnaar zou zijn geweest, als deze ook thuisbezorgd kan worden. Op die manier kan het gezin van de werknemer ook meegenieten. We gaan dit meteen voorleggen bij onze baas, want pizza is altijd een goed idee!

Geen inspiratie? Recept voor kip-Parmezaan pizza

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels