Ingrediënten
  • 900 gram kipfilet 
  • 240 milliliter barbecuesaus, plus extra voor garnering
  • 90 gram bruine suiker
  • 60 milliliter bourbon
  • 60 milliliter Italiaanse dressing
  • 2 theelepels knoflookpoeder 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 6 hamburgerbroodjes naar keuze
  • Koolsalade, om erbij te serveren
Sanne
25 + 4 uur wachttijd min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram kipfilet 
  • 240 milliliter barbecuesaus, plus extra voor garnering
  • 90 gram bruine suiker
  • 60 milliliter bourbon
  • 60 milliliter Italiaanse dressing
  • 2 theelepels knoflookpoeder 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 6 hamburgerbroodjes naar keuze
  • Koolsalade, om erbij te serveren

In een handomdraai zet je deze zomerse burgers op tafel

Deze burgers met BBQ-pulled chicken uit de slowcooker geven je meteen een zomers gevoel. De combinatie van bruine suiker, dressing en bourbon geeft de kip een unieke smaakcombinatie en de koolsalade maakt je burger helemaal af. En het mooiste? Het is ontzettend makkelijk te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de burgers:

  • Meng in een grote kom de barbecuesaus, bruine suiker, bourbon, Italiaanse dressing, knoflookpoeder en paprikapoeder.
  • Leg de kipfilets in de slowcooker.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Giet de saus eroverheen tot alles goed bedekt is.
  • Dek af en kook op ‘high’ gedurende 4 uur of op ‘low’ gedurende 6 uur.
  • Gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te trekken.
  • Serveer de BBQ-pulled chicken op hamburgerbroodjes.
  • Garneer met een scheutje barbecuesaus en een lepel koolsalade.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: hemelse cheesecake uit de slowcooker

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels