Ingrediënten
  • 1 granaatappel
  • 1 Doyenne du Comice peer
  • 1 kakivrucht
  • 1 rode appel
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 fles rioja wijn (75 cl.)
  • 1/2 fles witte wijn, bruisend
  • 700 milliliter bruiswater
  • Optioneel: 3 kaneelstokjes
  • Verse rozemarijn voor garnering
10 + 120 min.
10 pers.

Deze winterse sangria is minstens zo lekker als de zomervariant

Het is misschien wel een van de meest geliefde drankjes op het terras tijdens de warme zomerdagen. In de koude winterperiode moeten we niet denken aan die zomerse fruitcocktail. Jammer, want ook in de winter kun je dit Spaanse drankje prima drinken! We vervangen de zomerse fruitsoorten door de winterse smaken en je zet binnen een mum van tijd een heerlijke winterse sangria op tafel.

Lekker voor de aankomende feestdagen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de sangria:

  • Begin met het snijden van het fruit. Snijd de granaatappel doormidden en klop de pitten uit de vrucht.
  • Snijd de peer doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken.
  • Snijd ook dunne plakken van de kakivrucht.
  • Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in blokjes.
  • Snijd de bloedsinaasappel in dunne plakken. Houd het fruit apart.
  • Schenk in een grote (sangria)kan de rode wijn, witte wijn en het bruiswater. Meng met een spatel de vloeistoffen door elkaar.
  • Voeg het gesneden fruit aan de wijn toe, voeg eventueel kaneelstokjes toe voor een kruidige smaak en zet de sangria ongeveer 2 uur in de koelkast.
  • Serveer de winterse sangria met een takje verse rozemarijn.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder de video met volledige uitleg:

Ook lekker: Warme chocolademelk met Amaretto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bing YouTube | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 1 granaatappel
  • 1 Doyenne du Comice peer
  • 1 kakivrucht
  • 1 rode appel
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 fles rioja wijn (75 cl.)
  • 1/2 fles witte wijn, bruisend
  • 700 milliliter bruiswater
  • Optioneel: 3 kaneelstokjes
  • Verse rozemarijn voor garnering