Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet
  • 100 gram bosui
  • 400 gram Chinese kool
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 knoflook tenen
  • 30 milliliter oestersaus
  • 30 milliliter sojasaus
  • 15 milliliter (rijst)azijn
  • Witte peper
  • Bieslook
  • Dumpling vellen
Madelon Pathuis
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet
  • 100 gram bosui
  • 400 gram Chinese kool
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 knoflook tenen
  • 30 milliliter oestersaus
  • 30 milliliter sojasaus
  • 15 milliliter (rijst)azijn
  • Witte peper
  • Bieslook
  • Dumpling vellen

Dit móét je proberen!

Ben je gek op de Aziatische keuken of heb je zin om wat nieuws te proberen? Dan zijn deze Aziatische borrelhapjes gegarandeerd een hit! Deze heerlijke dumplings zijn zacht van buiten en zitten vol smaak door de rijke vulling van kipdijfilet, oestersaus, gember, bieslook en sojasaus. Heb je geen stoommandje? Geen probleem. Je kunt dumplings namelijk heel makkelijk gaar stomen in de pan waardoor de onderkant ook nog eens knapperig wordt. Wij leggen je uit hoe je het maakt.

Eerst de vulling

Voor de vulling is het belangrijk dat je eerst de kipdijfilet, Chinese kool, bosui, knoflook en bieslook heel fijnsnijdt. Je zou eventueel ook gehakt of kipgehakt kunnen gebruiken. Als alles is fijngesneden, bewaar dan wat bieslook in een apart bakje zodat je dit later nog kan gebruiken als garnering.

  • Meng de gesneden kipdijfilet, Chinese kool, bosui, knoflook en bieslook goed door elkaar in de kom.
  • Voeg de sojasaus, oestersaus, gember, azijn en witte peper toe en meng dit weer goed door elkaar.

Vouwen

Het vouwen van de dumplings kan even een werkje zijn. Vooral als je voor de eerste keer dumplings maakt moet je er nog even een handigheidje in vinden. Zorg er in ieder geval voor dat je de dumplingvellen op tijd uit de vriezer haalt zodat ze goed zijn ontdooid. Hierdoor zullen ze minder snel breken en kun je ze makkelijker vouwen. Pak ook een glas met water. Je moet de randen van de vellen namelijk vochten maken zodat het deeg goed aan elkaar plakt.

  • Pak een vel en leg 1 eetlepel vulling in het midden.
  • Maak de randen nat met water en vouw het vel dubbel, over de vulling.
  • Druk met je vingers de randen dicht zodat de dumpling goed is afgesloten.

Stomen

Als je geen stoommandje hebt, kun je heel makkelijk een pan met deksel gebruiken.

  • Verhit de pan de voeg een klein beetje olijfolie toe.
  • Bak de dumplings aan een kant voor ongeveer 2 minuten even aan.
  • Voeg nu 50 milliliter water toe en zet de deksel op de pan.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en stoom ze in 7 tot 10 minuten gaar.
  • Haal de deksel van de pan en laat het overige water even verdampen, hierdoor wordt de onderkant lekker knapperig.
  • Haal ze nu uit de pan en garneer met wat bieslook.
  • Eet smakelijk!

 

Lees ook: Recept: Siciliaanse Pizza

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash, Anna Tarazevich