Geen ingewikkelde capriolen, beloofd!

Wanneer je een cake bakt, gaat het er natuurlijk om dat je baksel lekker smaakt. Maar het oog en je Instagramfeed willen ook wat. Met deze tips maak je je cake mooier en in sommige gevallen nog lekkerder ook.

Met deze simpele tips til jij je cake naar een hoger niveau.

Gebruik fruit om mislukkingen te verbloemen

Is je cake gescheurd of wilde je slagroom aanbrengen maar mislukte dat? Dan kun je de bovenkant van je cake ook altijd versieren met fruit. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt ook voor wat extra smaak. 

fruit

Haal de cake niet te vroeg uit de vorm

Het is zo verleidelijk om de cake na het bakken meteen uit z’n vorm te halen. Je wilt heel even kijken hoe je baksel is geworden. Helaas verpest je hierdoor juist het uiterlijk van je cake. De kans is groot dat de cake dan scheurt, omdat hij nog niet hard genoeg is. Laat de cake daarom geduldig afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt.

Benut ook de onderkant van de cake randen

Velen focussen zich op de bovenkant van de cake, maar je kunt ook de onderste rand van de cake gebruiken om je cake op te vrolijken. Zet de cake vast op een plateau en versier dan de onderste rand met bijvoorbeeld spikkeltjes of toefjes slagroom. 

randen

Juiste bakvorm

De juiste bakvormen zijn ook belangrijk als je cakes wilt bakken. De bakvorm bepaalt natuurlijk niet alleen de vorm van de cake, maar een goede bakvorm zorgt er ook voor dat je cake niet scheurt wanneer je ‘m uit de vorm wilt halen. Een degelijke vorm is namelijk voorzien van een goede non-stick laag. Zo krijg je je cake er in ieder geval makkelijk en in één stuk uit. 

Versier de cake met niet-eetbare decoraties

Een aantal niet-eetbare decoraties kunnen ook zorgen voor een feestelijk geheel. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes als iemand jarig is. Ook kun je vlaggetjes in de taart steken. Het ziet er allemaal superleuk uit!

cake

Gebruik de juiste spullen om de frosting aan te brengen.

Veel mensen smeren met een mes de frosting over een cake, maar vaak ziet het er dan niet heel mooi uit. Gebruik een spuitzak om daar de frosting in te doen en dat sierlijk op de cake te spuiten. Ook kun je een deegkrabber gebruiken om de frosting mooi uit te smeren voor een strakke look.

Lees ook: Zo bak je een heerlijke cake zonder eieren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Unsplash