Sabine
15 + 80 minuten in de koelkast min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram kruidnoten
  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram (pure) chocolade
  • 4 eetlepels melk

Het heerlijk avondje is gekomen

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het strooigoed je weer letterlijk en figuurlijk rond de oren vliegt. Lekker, kruidnoten. Maar na het zoveelste handje, snak je nog weleens naar wat anders. Chocolade kruidnoten zijn een optie, maar wij maken het net even wat beter. Op de Kookfansredactie flansten we deze kruidnoten chocoladetruffels in elkaar en ze zijn heerlijk! 

Kruidnotenfans, dit recept is voor jullie.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Plet eerst alle kruidnoten. Dit kun je doen door de kruidnoten in een zak te doen en het fijn te slaan met een deegroller, maar je kunt de kruidnoten ook in een keukenmachine doen en fijnmalen.
  • Doe de gemalen kruidnoten in een kom en houd drie eetlepels van de kruidnotenkruimels apart.
  • Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is en doe dit bij de kom met kruidnotenkruimels. Roer tot beide ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Maak daarna balletjes van gelijke grootte van het mengsel. Je kunt er ongeveer 10 á 12 maken.
  • Leg de balletjes 20 minuten in de koelkast, zodat de roomkaas weer wat kan opstijven. 
  • Breek de pure chocolade in stukjes, doe in een kommetje en schenk de melk erbij. Zet 30 seconden in de magnetron. Roer en zet opnieuw 30 seconden in de magnetron. Blijf deze stap herhalen tot de chocolade gesmolten is.
  • Haal daarna een voor een de kruidnotenballetjes door het chocolademengsel. Leg daarna op een stuk bakpapier en verstuif wat van de overgebleven geplette kruidnoten over de bovenkant van het balletje. Plaats de kruidnoten chocoladetruffels een uurtje in de koelkast voor je ze serveert. 

Lees ook: Daar is-ie dan: de grote Kookfans kruidnotentest!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans