15 min.
4 pers.

Zacht, fluffy en binnen 15 minuten klaar om op te eten

Cinnamon rolls, ook wel kaneelbroodjes, kun je in Amerika op elke straathoek wel kopen, maar hier is dat helaas niet zo. Deze super makkelijke en snelle variant voor de airfryer, waarbij je maar twee ingrediënten nodig hebt om het deeg te maken, is daarom helemaal perfect. Wil je het jezelf nóg gemakkelijker maken? Haal dan zo’n blik met kant-en-klaar deeg voor kaneelbroodjes. Binnen no-time heb je super verse cinnamon rolls op tafel staan.

Zo maak je de cinnamon rolls:

  • Begin met het mengen van de bloem en de vanilleyoghurt tot er een dik deeg ontstaat.
  • Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed tot er een glad deeg overblijft. Rol het deeg vervolgens uit tot een grote, rechthoekige vorm.
  • Meng in een kom 25 gram van de gesmolten boter, bruine suiker en kaneel tot een geheel. Verspreid het mengsel met een lepel of spatel over het deeg.
  • Rol het deeg vanaf de lange kant stevig op totdat je een dikke rol hebt. Snijd de rol met een scherp mes in acht gelijke stukken.
  • Leg een stuk bakpapier in het mandje van de airfryer en leg daar de kaneelbroodjes op. Als ze niet allemaal in de airfryer passen, bak ze dan in delen af of vries een deel van het deeg in. Bak ze zo’n zeven tot acht minuten op 180 graden Celsius, of tot het deeg volledig gaar is. Haal de rolls uit het mandje en leg ze op een bord of schaal om licht af te koelen.
  • Maak ondertussen het glazuur. Klop daarvoor de monchou en de resterende boter tot een glad mengsel. Voeg langzaam de poedersuiker toe tot het glazuur glad is. Verdeel dit over de nog warme cinnamon rolls.
  • Enjoy!

Ook lekker: Recept: cinnamon roll-macarons met karamelsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: The Big Man’s World | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 240 milliliter vanilleyoghurt
  • 50 gram boter
  • 45 gram bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 55 gram monchou
  • 35 gram poedersuiker