Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 6 tomaten
  • Een handvol verse gesneden peterselie
  • Een handvol verse gesneden dille
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 uitgeknepen citroen
  • Een handvol zwarte olijven
  • Een handvol groene olijven
  • Verse muntblaadjes
  • Peper en zout naar smaak
06 juni 2019
15 min.
8 pers.

Heerlijk zomers!

Ben jij gek op aardappelsalade, maar wijk je niet vaak van je eigen recept af? De basis van aardappels, een romige saus en een beetje peper en zout doet het altijd goed, maar een kleine twist op het standaardrecept is natuurlijk ook wel eens leuk. Wie weet verras jij je gasten binnenkort bij de barbecue met deze frisse aardappelsalade met een twist! Benieuwd naar het recept? We leggen het je uit. 

Ook lekker als lunch of diner.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de aardappelsalade met een twist:

  • Doe de aardappelen in een pan met koud water. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen ± 15 minuten garen tot je er gemakkelijk met een vork in kan prikken. Voeg zout toe naar smaak en giet vervolgens de aardappelen af.
  • Voeg de sperziebonen toe aan een pan met kokend water. Kook de sperziebonen voor ongeveer 4 minuten. Giet de sperziebonen af en spoel ze om met koud water.
  • Roer de aardappelen en sperziebonen door elkaar in een grote saladeschaal.
  • Snij de uien, tomaten, knoflook en voeg dit bij elkaar in een kleine kom.
  • Voeg de kruiden, olijfolie en het citroensap toe aan de kleine kom en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg de ingrediënten uit de kleine kom toe aan de grote saladeschaal. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Proef of de smaken goed zijn. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra peper, zout, olijfolie of citroensap toe.
  • Maak de salade af met de olijven en muntblaadjes.
  • Eet smakelijk!

Benieuwd naar nog meer frisse recepten voor bij de barbecue? Volg ons ook op Instagram!

Lees ook: Dit zijn de lekkerste sauzen en dips voor bij de barbecue.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Prima | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 rode uien
  • 6 tomaten
  • Een handvol verse gesneden peterselie
  • Een handvol verse gesneden dille
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 uitgeknepen citroen
  • Een handvol zwarte olijven
  • Een handvol groene olijven
  • Verse muntblaadjes
  • Peper en zout naar smaak