Wat is beter voor je?

We weten allemaal dat vers fruit gezond voor je is. Elke dag een portie fruit zorgt er namelijk voor dat we voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen krijgen. We gooien het met plezier door onze smoothie of yoghurt in de ochtend. Maar helaas, vers fruit raakt snel bedorven en kan soms best prijzig zijn. Een oplossing hiervoor is: diepvriesfruit. Maar twijfel je of dit eigenlijk wel gezond is en loop jij in de supermarkt heen en weer tussen het vriesvak en de versafdeling? Lees dan gauw verder. 

Amerikaanse wetenschappers zochten het uit.

Onderzoek

De vraag is nu, is het ook echt gezonder? Amerikaanse wetenschappers hebben ruim de tijd genomen om dit uit te zoeken. Zo’n twee jaar lang werden de voedingswaarden van verschillende soorten vers- en diepvriesfruit geanalyseerd. Verassing, de voedingswaarden van de verse en bevroren producten waren bijna gelijk aan elkaar. En je verwacht het niet, sommige bevroren fruitsoorten bevatten nog meer vitamines dan de verse variant!

De reden

Vooral de blauwe bessen en aardbeien kwamen bij deze test goed uit de verf. Nu hoor ik je denken. Hoe dan? Dit komt doordat het ‘verse’ fruit eigenlijk lang niet zo vers is als je denkt. Het verse fruit wat jij in de supermarkt koopt, heeft al een flinke route afgelegd voordat het in jouw fruitmand terecht is gekomen. Tijdens deze lange rit gaan er bepaalde voedingswaarden verloren. Dit gebeurt bij het bevroren fruit niet, aangezien dit direct na het oogsten ingevroren wordt. Hierdoor kan er niks verloren gaan! 

Geen paniek

Nu is het natuurlijk niet zo dat er vanaf nu massaal diepvriesfruit moet worden gegeten. De verschillende zijn dusdanig klein, dat je gewoon kan kiezen wat jij het liefste eet. Let je een beetje op je geld? Loop dan wel eens wat vaker langs het diepvriesvak, aangezien dit vaak een stuk goedkoper is dan de verse variant. Daarnaast geniet je ook het hele jaar door van alle fruitsoorten, aangezien het bevroren fruit niet seizoensgebonden is. Handig!

Lees ook: Verse vis of diepvriesvis: zit daar nou echt verschil tussen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Fenix